Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slagelses S-borgmester får blåt sagsanlæg

Slagelse Kommune stævnes af Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale for at snuppe formandsposter i byrådet.

Slagelses socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen, stævnes af Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale, fordi han i marts brugte byrådets flertal til at flytte fem formandsposter i flere udvalg, ligesom flertallet skiftede. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Slagelses socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen, stævnes af Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale, fordi han i marts brugte byrådets flertal til at flytte fem formandsposter i flere udvalg, ligesom flertallet skiftede. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S), må ikke alene kæmpe mod et borgerligt mindretal i byrådet. Nu skal han også i retssalen op imod Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale, som har stævnet Slagelse Kommune.

Det skriver Sjællandske.

De lægger sag an, fordi byrådets flertal i marts ændrede styrelsesvedtægten. Det kostede oppositionen fem formandsposter og flertallet i flere udvalg.

I april fandt retten i Randers, at det var ulovligt, da byrådets flertal der i 2015 ændrede udvalg og fjernede tre udvalgsformænd fra oppositionen.

Venstres gruppeformand i Slagelse, Knud Vincents, meddelte dengang, at man ville nærstudere dommen for at afgøre, om de også i Slagelse skulle gå rettens vej.

V, DF og R har altså nu konkluderet, at manøvren i Slagelse også var ulovlig. Den skyldtes ifølge dem det iskolde klima i byrådet og personlig strid.

Flertallet forklarede manøvren med overlap og behov for at ændre flere udvalgs kompetencer. Oppositionen kalder omvendt manøvren et politisk skalkeskjul for "politisk udrensning". Det afviser borgmesteren.

Slagelse Kommune sagsøges ved civilretten, så der kan føres vidner. Det kan der ikke, hvis det kommunale tilsyn behandler sagen.

»Borgmesteren har jo flere gange forklaret, at den konstituerede kommunaldirektør har sagt god for forløbet i forbindelse med ændringen af styrelsesvedtægten, og det vil jeg da gerne høre netop kommunaldirektøren om.«

»Jeg tvivler på, han siger ja til det,« siger advokatfuldmægtig Klaus Josefsen fra advokatfirmaet Printz, der fører sagen for oppositionen.

Styrelsesvedtægten blev 26. marts godkendt i byrådet af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance. De har et spinkelt flertal på 16 af byrådets 31 mandater.

Inden da sløjfede borgmesteren og flertallet 10. marts i en mail den aftale, som byrådet indgik i december 2017.

Aftalen var ifølge borgmester John Dyrby Paulsen væk på grund af nid, nag og politisk kiv.

Striden i Slagelse bunder i den omstridte aftale om at dele borgmesterposten, som John Dyrby Paulsen og Liberal Alliances Villum Christensen indgik efter kommunalvalget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.