Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuffelse over manglende grøn vision i nytårstale

En række iagttagere undrer sig over, at statsministeren ikke formulerede en fælles vision for den grønne omstilling i sin nytårstale.

Der er skuffelse blandt en række iagttagere, over at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) undlod at sige noget om den store grønne vision i sin nytårstale, skriver Information.

Flere undrer sig ifølge avisen over, at statsministeren eksempelvis omtalte danskernes indsats under olieforsyningskrisen og de bilfri søndage i 1973-74 så grundigt, når hun omvendt ikke tilføjede noget om, hvad udfordringen på energi- og miljøområdet er i dag, eller hvad regeringen agter at gøre ved det.

- Jeg sad og lyttede efter, om der blev lanceret en ny dagsorden eller nye initiativer på energi- og klimaområdet, men jeg kunne ikke høre noget. Oliekrisen blev alene brugt som et bagudskuende billede på, at vi har været i krise før, taget modige beslutninger og ændret vores samfundsmodel, siger Lars Aagaard, administrerende direktør for energisektorens brancheorganisation Dansk Energi, til Information og tilføjer, at han er bekymret for, at klimaet er rykket nedad på toppolitikernes dagsorden.

Også Anna Lise Mortensen Grandjean, direktør i Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, savnede konkrete anvisninger i talen.

- I nytårstalen var der ingen uddybning af, hvordan vi denne gang skal gå i brechen, herunder hvordan man fra politisk side vil understøtte det. Så jeg sidder da med spørgsmålet: Hvad har regeringen tænkt sig at gøre?, siger hun til Information.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.