Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skraldemænd er imod at låse biler mod terror

Politiet kræver skraldebilerne låst for at forebygge terror, men skraldemænd er imod, skriver Fagbladet 3F.

Renovationsfolkene tømmer affald selv i snevejr
Renovationsfolkene tømmer affald selv i snevejr

Skraldemænd i Storkøbenhavn protesterer mod, at de skal låse deres skraldebiler, som Københavns Politi kræver, for at forebygge terror.

Det skriver Fagbladet 3F.

Skraldemændene mener, at de er skydeskiver, når terrorister vil stjæle en skraldebil. Låste biler virker slet ikke, mener skraldemænd, der er imod at låse deres biler, skriver bladet.

»Det er klart, vi er tiltagende bekymret, når vi går på arbejde. Hvis en terrorist vil stjæle vores skraldebil, er vi nu skubbet frem i allerforreste række, fordi lastbilen er låst, og vi har nøglen i lommen,« siger Thorbjørn Bülow.

Den 39-årige har været skraldemand i 23 år og arbejder hos City Renovation A/S i Glostrup.

»Vi har ved terroraktioner andre steder i Europa set, at chaufføren får et nakkeskud, når de vil have en lastbil. Terroristerne er fuldstændig ligeglade med menneskeliv,« siger Thorbjørn Bülow.

Skraldemænd kan få bøder, hvis de ikke låser bilerne. Derfor låser de bilen flere gange hver arbejdsdag. Renovationsgruppen af Københavnske Skraldemænd har kontaktet Københavns Politi.

Politiinspektør Jens Jespersen, Københavns Politi, mener, at der kan opstilles mange hypotetiske situationer.

»Men det er vores erfaring, at jo sværere det er for en gerningsmand at gennemføre sit forehavende, jo mindre er risikoen, for at vedkommende gennemfører forbrydelsen eller slet ikke forsøger,« siger Jens Jespersen.

» Hvis der skulle blive skudt, ville politiet blive alarmeret af borgere i København, der heldigvis er meget årvågne, og vi ville rykke hurtigt ud,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.