Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skolelærere skal kun undervise i linjefag

Et af initiativerne til regeringens udspil til en ny skolereform er et krav om, at landets skolelærere i fremtiden kun skal undervise i fag, de er uddannet i.

Når regeringen tirsdag offentliggør udspillet til en ny skolereform, vil den stille et krav om, at landets skolelærere i fremtiden kun skal undervise i fag, de er uddannet inden for, skriver Politiken.

- Det nytter ikke noget, at eleverne i vidt omfang undervises i fag, som læreren ikke er uddannet til at undervise i. Vi skylder både elever, forældre og lærere at tage undervisningen så alvorligt, at vi altid stiller med en lærer, der er ekspert i det fag, som er på skemaet, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til avisen, der oplyser, at regeringen afsætter én milliard kroner til efteruddannelse af landets folkeskolelærere.

Skoleledere har tidligere udtrykt bekymring for, at et krav om faguddannede lærere vil gøre det vanskeligt at få skemaerne til at gå op, men den bekymring deler Morten Østergaard ifølge Politiken ikke.

- Det er klart, at vi ikke skal have et rigidt system, hvor man må aflyse timer, fordi man ikke har en vikar med undervisningskompetence. Derfor skal vi selvfølgelig diskutere med kommunerne, som har ansvaret for skolerne, hvordan vi operationaliserer det, siger han.

Venstres uddannelsesordfører, Karen Ellemann, er umiddelbart positivt indstillet over for regeringens forslag. Dog er hun skeptisk over for, hvordan regeringen har tænkt sig at finansiere forslaget.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er positiv over for regeringens forslag.

- Det er en rigtigt god ide. Der er meget solid forskning, der viser, at lærernes kompetencer er det allermest afgørende i undervisningen, siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.