Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoleelever til Løkke: Hvordan skal flygtninge integreres

Skoleeleverne i Ungdomsparlamentet er blandt andet interesserede i, hvordan flygtninge skal integreres.

København: Kan flygtninge integreres i en flygtningelandsby, og er det danskernes velfærd eller flygtningekrisen, der er vigtigst?

Sådan lød nogle af de spørgsmål, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle svare på mandag eftermiddag.

De 179 politikere, der normalt sidder i folketingssalens grønne stole, var i anledning af årets Ungdomsparlament udskiftet med 179 danske, færøske og grønlandske skoleelever i 8. og 9. klasse, der er taget til Christiansborg for at være politikere for en dag.

De unge gæster fik derfor mulighed for at stille spørgsmål til både statsministeren og 11 andre ministre. Og flygtningesituationen var først på dagsordenen.

- Finder I det vigtigt at integrere flygtninge. Hvis ja, hvordan hænger det sammen med flygtningelandsbyer, lød det fra dagens første spørger.

- Dem, der skal blive i Danmark, skal vi også passe ordentligt på. Den bedste vej er at få dem ud på arbejdsmarkedet.

- Der findes ikke trylleord, der kan løse problemer, så det afhænger af, hvad man lægger i begrebet flygtningelandsbyer. Hvis en flygtningelandsby tænkes sammen med kommunerne, så kan det muligvis være en god idé, svarede statsministeren.

Men selv om flygtningene var dagens første debatemne, var ungdomspolitikernes interesse for skat og klima mindst lige så stor.

Der blev både spurgt ind til Skats kontrolinstanser, brugerbetaling hos praktiserende læger og registreringsafgifter på elbiler.

Nogle af spørgsmålene fik også politikerne til at gøre sig nye overvejelser.

Især skatteminister Karsten Lauritzen (V) blev udfordret, da en skoleelev spurgte, om man kan spare penge i skat, hvis man selv varetager opgaver, staten normalt påtager sig.

- Tanken om, at man kan få et skattefradrag for at løse nogle opgaver, som staten ikke selv skal løse, er interessant, og det vil jeg gå videre med. Men det kræver, at man kan samle 90 mandater, siger Lauritzen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.