Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skoleelever: Skub ikke 10. klasser over på erhvervsskolerne

Flyttes de kommunale 10. klasser til erhvervsskolerne, mister de unge deres frie valg, mener elevforening.

Ifølge nyt forslag fra Venstra skal de kommunale 10. klasser flyttes over på erhvervsskolerne.
Ifølge nyt forslag fra Venstra skal de kommunale 10. klasser flyttes over på erhvervsskolerne.

København. Venstre vil flytte de kommunale 10. klasser til erhvervsskolerne. Men elevforeningen Danske Skoleelever mener, at det vil begrænse elevernes valgmuligheder.

- Vi er glade for, at Venstre vil gøre noget ved de kommunale 10. klasser, det har vi også foreslået. Men vi mener ikke, at man skal flytte dem alle ud på erhvervsskolerne, siger Jakob Bonde Nielsen, formand i Danske Skoleelever.

- Der er mange elever, der tager 10. klasse for at tænke over, hvad de har lyst til at vælge af ungdomsuddannelse. Og den tænketid, er vi bange for, vil blive svækket, hvis man skal over på en erhvervsuddannelse, siger han.

Ifølge Venstre skal tiltaget få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Og så mener skoleordfører Anni Matthiesen (V), at de kommunale 10. klasser skal blive bedre til at løfte kvaliteten af undervisningen.

De målsætninger er Danske Skoleelever enige i.

- Vi ser rigtig mange udfordringer i de kommunale 10. klasser, der fysisk ligger på folkeskolerne. Derfor så vi gerne, at man fastholder 10. klasserne i kommunalt regi, men flytter dem geografisk væk fra folkeskolerne og over på ungdomsuddannelserne, siger Jakob Bonde Nielsen.

Ifølge Danske Skoleelever skal 10. klasserne på den måde både kunne ligge på stx, hhx, htx såvel som på en erhvervsuddannelse eller eux.

- Men i forhold til at flytte alle 10. klasser til erhvervsuddannelserne, er vi nervøse for, at man begynder at skubbe elever til at vælge en specifik ungdomsuddannelse frem for at bruge året på at finde ud af, hvad de vil, siger Jakob Bonde Nielsen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.