Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skole: Elbæk-sag er ude af proportioner

Diskussionen om kulturminister Uffe Elbæks (R) sag om overforbrug og nepotisme er direkte »tåbelig«, mener forstanderen for AFUK-skolen.

Diskussionen om kulturminister Uffe Elbæk, der beskyldes for mulig nepotisme, er blæst helt ud af proportioner, mener forstanderen for Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), Annesophie Bergmann Steen.

Arrangementer til en samlet værdi af mere end 180.000 kroner har sendt Elbæk ud i et mindre stormvejr. Efter et hasteindkaldt møde lørdag eftermiddag har Enhedslisten valgt, at Elbæk på et kommende samråd skal forklare, hvorfor han har afholdt arrangementerne på AFUK, hvor hans mand er ansat, og hvor han selv tidligere har siddet i bestyrelsen.

- Nu dykker de ned i tingene - og så vil det jo vise sig selv, at det her er en fuldstændig tåbelig diskussion, siger Annesophie Bergmann Steen lørdag aften til TV 2 Nyhederne.

- Vi har været glade for alle de kunder, som vi har haft herude, tilføjer hun.

Tidligere har ministeren fået kritik for, at AFUK som det eneste nye initiativ på kulturområdet fik en bevilling på seks millioner kroner.

I den nye sag har Elbæk holdt fem arrangementer på AFUK, og ved flere lejligheder er der ud over udgifter til lokaler, vin og mad brugt penge på underholdning.

Elbæk har sagt, at han er ked af, at der nu rejses tvivl om hans bevæggrund for at inddrage AFUK i arrangementerne, der bestod af en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og to debatarrangementer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.