Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skjult møde mellem topchefer i skattesag

Daværende departementschef Peter Loft var under hårdt pres fra tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i skattesag, forklarede nøglevidne i dag.

Den 16. marts i år - blot fire dage efter at skattesagskommissionen formelt blev nedsat - mødtes ingen andre end daværende departementschef Peter Loft (foto) og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, begge fra Skatteministeriet, med skattedirektør Lisbeth Rasmussen og direktør Erling Andersen, begge fra Skat København.
Den 16. marts i år - blot fire dage efter at skattesagskommissionen formelt blev nedsat - mødtes ingen andre end daværende departementschef Peter Loft (foto) og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, begge fra Skatteministeriet, med skattedirektør Lisbeth Rasmussen og direktør Erling Andersen, begge fra Skat København.

Topembedsmændene i den igangværende sag har i al ubemærkethed og uden at orientere den igangværende undersøgelseskommission holdt møde om skattesagen.

Den 16. marts i år - blot fire dage efter at skattesagskommissionen formelt blev nedsat - mødtes ingen andre end daværende departementschef Peter Loft og produktionsdirektør Steffen Normann Hansen, begge fra Skatteministeriet, med skattedirektør Lisbeth Rasmussen og direktør Erling Andersen, begge fra Skat København. Det oplyste Lisbeth Rasmussen under dagens afhøring i Skattesagskommissionen, som undersøger læk og magtmisbrug under behandlingen af statsministerparret Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag fra sommeren 2010.

Mødet er i sig selv opsigtsvækkende, fordi Skatteministeriet og Skat København står som modstridende parter i skattesagen.

Lisbeth Rasmussen og Erling Andersen mener, at Skatteministeriets top gik for langt ind i Kinnocks skattesag. Alligevel mødtes de fire topchefer fredag 16. marts i år kl. 11.30-13.00 i Nicolai Eigtveds Gade i Skatteministeriet. Og Lisbeth Rasmussen tilføjede to vigtige oplysninger fra det møde, som kan få betydning for Skattesagskommissionens videre arbejde:

For det første sagde Peter Loft ifølge Rasmussen på det møde, at han i weekenden efter Skat Københavns afgørelse, altså weekenden 18.-19. september 2010, havde været under voldsomt pres fra daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Og for det andet skulle Loft ifølge Lisbeth Rasmussen have sagt, at Troels Lund Poulsen havde Kinnocks afgørelse, indtil ministeren forlod Skatteministeriet. Det skete 8. marts 2011, hvilket står i direkte modstrid med, at Lund Poulsen selv har påstået over for kommissionen, at han smed afgørelsen ud, omkring en måned efter afgørelsen blev offentlig, altså i oktober 2010.

Afgørelsen blev i 2011 lækket til dagbladet BT.

»Peter Loft fortæller, at det var ham, der udleverede kendelsen til ministeren. Derefter siger han, at han ikke synes, at han havde følt sig presset under sagen, men følte sig voldsomt presset der i weekenden,« sagde Lisbeth Rasmussen med reference til 18.-19. september 2010.

Det var i de dage, at der var hektisk korrespondance mellem topcheferne i Skatteministeriet, efter at Lund Poulsen havde stillet meget detaljerede spørgsmål om Kinnocks skattesag. Især om Thornings køb af en lejlighed på Amager i 2000 betød, at hun og Kinnock aldrig havde sluppet dansk skattepligt, og at frikendelsen af Kinnock dermed var forkert.

Om ministerens varetægt af Kinnocks skatteafgørelse lød det:

»Peter Loft havde udleveret afgørelsen til ministeren, som beholdte den, indtil han fratrådte ministeriet,« sagde Lisbeth Rasmussen.

Højst bemærkelsesværdigt fandt hverken kommissionen eller de mange bisiddere i sagen anledning til at spørge nærmere ind til dette åbenlyse misforhold med Troels Lund Poulsens egen forklaring for kommissionen 23. oktober i år.

Lisbeth Rasmussen forklarede, at de fire chefer mødtes i marts for at sikre sig, hvordan pressefolkene i Skat København og Skatteministeriet skulle forholde sig under Skattesagskommissionens arbejde. Kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, spurgte ind til, hvad fire topembedsmænd skal bruge pressefolkene til, lige før en undersøgelseskommission går i gang. Lisbeth Rasmussen understregede, at det ikke var for at benytte sig af pressefolkene.

»Nej, det var for sige, at vi ikke havde nogen kommentarer. For at beskytte os. Og for at kunne informere hinanden gensidigt, hvis der skete et eller andet,« sagde Lisbeth Rasmussen.

Læs, hvad Lisbeth Rasmussen forklarede Skattesagskommissionen minut for minut

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.