Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skipper trods tilbagegang: Godkendt valg for Enhedslisten

Politisk ordfører Pernille Skipper (EL) er meget tilfreds med partiets valgkamp og godkender resultatet.

København. Trods en generel tilbagegang procentmæssigt er Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, ganske tilfreds med partiets resultat ved kommunalvalget.

- I 2009 fik Enhedslisten valgt 14 byrådsmedlemmer ind. I 2013 fik vi valgt 134 Enhedsliste-kandidater på tværs af fem regioner og 76 kommuner. Vi blev reelt landsdækkende.

- Det er en landvinding, vi holder fast i, og det er jeg rigtig glad for, siger hun i en skriftlig kommentar.

I 2013 fik Enhedslisten i alt 6,9 procent af stemmerne. I 2017 lander partiet på 6 procent.

- Vi har både være i stand til at holde magten i ørerne, samtidig med at vi rigtig mange steder har indgået aftaler og budgetter. Den kombination, tror jeg, er en af grundene til, at mange mennesker i dag har stemt på os igen.

- Enhedslisten bliver ved med at være repræsenteret i byrådene i langt de fleste af de kommuner, hvor vi kom ind første gang i 2013, på trods af at vi mister mandater nogle steder.

- Det er vigtigt. Vi ser også ud til at holde fast i vores meget flotte resultat i København fra sidst, og så er vi kommet ind i nogle kommuner, hvor vi ikke har været inde før, siger Skipper.

Med 18,5 procent af stemmerne blev Enhedslisten det næststørste parti i København. Kun overgået af Socialdemokratiet ført an af overborgmester Frank Jensen.

Dermed beholder Enhedslisten en borgmesterpost i hovedstaden. I modsætning til landets øvrige kommuner uddeles der syv borgmesterposter i København.

Den øverste borgmester er overborgmesteren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.