Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skipper håber på større og bredere parti efter gennembrud

Selveste overborgmesterposten kan være inden for Enhedslistens rækkevidde, og det er målet, siger Skipper.

Selveste overborgmesterposten kan være inden for Enhedslistens rækkevidde, og det er målet, siger Skipper.
Selveste overborgmesterposten kan være inden for Enhedslistens rækkevidde, og det er målet, siger Skipper.

Valget i 2013 blev Enhedslistens kommunale gennembrud, og nu håber politisk ordfører Pernille Skipper på, at partiet kan blive større og bredere.

Hun har tirsdag afgivet sin stemme på Frederiksgård Skole i København.

»Jeg håber, at det går godt for Enhedslisten. Det er klart, at vi har øje på København, fordi der står vi traditionelt stærkt.«

»Men vi har også øje på de store landevindinger, vi fik ved sidste kommunal- og regionsvalg ude i landkommunerne og i Vest- og Sønderjylland, at der bevarer vi vores situation og går frem,« siger hun.

Partiet fik 6,9 procent af stemmerne på landsplan i 2013 og kom ind i 76 kommuner.

Og så lykkedes det at erobre den magtfulde post som teknik- og miljøborgmester i København og en rådmandspost i Odense og Aalborg.

Denne gang spekuleres der i, om selveste overborgmesterposten i København kan være inden for partiets rækkevidde.

Lokale meningsmålinger tyder på, at Enhedslisten kan nærme sig Socialdemokratiet i størrelse i hovedstaden.

»På sigt er målet for Enhedslisten ikke kun overborgmesterposten i København, men også i andre kommuner, så på den måde er København rigtig interessant for os.«

»For os er det vigtigt, at vi bevarer de landevindinger og også går lidt frem i de kommuner, for vi vil gerne være både et større og bredere parti,« siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.