Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteudspil er det mest ulighedsskabende i 16 år

Det skal bedre kunne betale sig at arbejde ifølge regeringen, som justerer på uligheden for at opnå det mål.

Regeringens skatteudspil er det mest ulighedsskabende siden 2001 ifølge en opgørelse fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.
Regeringens skatteudspil er det mest ulighedsskabende siden 2001 ifølge en opgørelse fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

Regeringens skatteudspil er det mest ulighedsskabende siden 2001 ifølge en opgørelse fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

Kun Forårspakken fra 2009 kommer op på siden af skatteudspillet, som præsenteres tirsdag og skal sørge for, at det bedre kan betale sig at tage et job.

Skatteudspillet medfører en stigning i indkomstforskellene målt ved Gini-koefficienten på 0,46 procent. Det er et mål for graden af ulighed.

Men det er en marginal ændring, lyder det fra samtlige fire ministre under præsentationen.

»Den her reform skaber ulighed, men det gør vi med åbne øjne.«

»Når vi belønner folk, der arbejder, skaber vi ulighed. Danmark bliver et lidt mere ulige land efter denne reform,« siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Man kan ikke undgå at ændre på uligheden i samfundet, hvis gevinsten ved at være i arbejde skal værre større. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).

»Jeg har været rundt i rigtig mange forsamlingshuse, rigtig mange, og jeg har aldrig fået et spørgsmål omkring Gini.«

»Men jeg har fået masser af spørgsmål om, hvad regeringen vil gøre for, at virksomheder kan ansætte nogle flere mennesker,« siger han.

Danmark vil forsat være et af verdens mest lige lande, pointerer økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

»Det her er på uligheden nogle fuldstændig marginale betragtninger. Danmark er stadig et af verdens mest lige lande,« siger han.

Den udlægning er erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen (K) enig i.

»Når en HK'er får 5000 kroner mere ud af arbejde, så får de 5000 kroner mere end en på offentlig forsørgelse. Så rykker det marginalt Gini-koefficienten.«

»Dem, som får noget ud af det her, uden at det går ud over nogen, det vil være mennesker, som arbejder,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.