Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteministeren genopliver sløjfet sladretjeneste

Skatteminister Benny Engelbrecht genindfører Skats anonyme sladretjeneste. Det skal gøre sagsbehandlingen lettere for anmelderne og de ansatte i Skat.

Da daværende skatteminister Morten Østergaard (R) sidste år afskaffede Skats nye, internetbaserede sladretjeneste, så skete det med begrundelsen, at Danmark ikke skal være et samfund, hvor borgerne lurer over ligusterhækken og melder hinanden anonymt.

Men nu vil den nuværende skatteminister, Benny Engelbrecht (S), igen gøre det muligt for borgerne at anmelde sort arbejde og skatteunddragelse anonymt, skriver Politiken.

Det skyldes, at en ny opgørelse fra Skat viser, at omkring 8.000 danskere sidste år henvendte sig til Skat for at anmelde mistanker om andre borgeres skattesnyd, sorte arbejde eller sociale bedrageri. Og over halvdelen af anmeldelserne var anonyme.

»Som situationen er i dag ved folk jo ikke, hvordan og hvor de skal henvende sig, hvis de har en begrundet formodning om, at det er nogen, der snyder på vægten. Det koster mange ressourcer at håndtere de mange henvendelser, især de flere tusinde telefoniske henvendelser. Med den digitale løsning, som vi jo faktisk har designet – men som altså blev stoppet sidste år – kan vi gøre sagsbehandlingen mere enkel for borgeren og for Skat. Samtidig kan vi på Skats hjemmeside mere logisk få forklaret borgerne, hvilke regler der gælder for anonyme henvendelser,« siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Skatteministeren har nu bedt Skat om at genindføre den digitale meldetjeneste hurtigst muligt og forventer, at den kører igen i løbet af et par uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.