Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteminister vil have milliardindsprøjtning til Skat

Karsten Lauritzen vil hente opbakning fra resten af Folketinget. Der skal flere penge til Skat, mener han.

Karsten Lauritzen vil hente opbakning fra resten af Folketinget. Der skal flere penge til Skat, mener han. Scanpix/Torkil Adsersen
Karsten Lauritzen vil hente opbakning fra resten af Folketinget. Der skal flere penge til Skat, mener han. Scanpix/Torkil Adsersen

København. Udfordringerne i Skat er så markante, at store investeringer er nødvendige, hvis organisationen i fremtiden skal køre uden flere skandaler.

Det erkender skatteminister Karsten Lauritzen (V) over for DR Nyheder og Politiken.

- Hvis vi ikke får investeret os ud af de her problemer, bliver omkostningerne for skattevæsenet og tilliden til skattevæsenet og hele vores samfundsmodel udfordret, siger Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Ministeren siger, at der er behov for et "anseligt milliardbeløb" allerede næste år og 2018.

Han fortæller til DR Nyheder, at pengene skal findes på en finanslov, og at det ikke er planen, at de samlede offentlige udgifter skal stige. Karsten Lauritzen lægger dermed op til, at han efter sommeren vil fremlægge en investeringsplan.

- Jeg kommer ikke til at sige, at vi med de rammer, der er på nuværende tidspunkt kan løse de udfordringer og opgaver, der ligger fremover.

- Så kommer der til at være en benhård prioritering, hvor der vil være ting, der ikke vil fungere, siger skatteministeren til DR Nyheder.

Pengene skal gå til flere medarbejdere og nye it-systemer.

Til Politiken understreger Karsten Lauritzen vigtigheden af skatteinddrivelse, som ifølge ministeren ikke er tilstrækkelig, som det er nu.

- Der er flere store opgaver, der kræver, at vi handler nu, men det er særligt vigtigt, at inddrivelsen kommer i gang igen så hurtigt som muligt, så vi ikke efterlader borgere og virksomheder med det indtryk, at man ikke behøver betale det, man skylder til staten, kommunerne eller til andre offentlige myndigheder, siger han til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.