Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteminister: Magasiner skal ikke spekulere i momsregler

De danske magasiner skal ikke spekulere i at trykke deres publikationer momsfrit i Norge, fastslår skatteminister Benny Engelbrecht.

Det skal være slut med, at danske magasinudgivere spekulerer i at trykke deres magasiner i Norge, hvor det kan gøres momsfrit.

Det står skatteminister Benny Engelbrecht (S) fast på med et nyt lovforslag, på trods af at en række magasiner advarer om, at samme lovforslag reelt kan tvinge dem til at dreje nøglen om.

»Vi laver først og fremmest lovforslaget for at lukke for, at der spekuleres i at omgå momsreglerne. Det er ikke i orden, at virksomheder tænker så konsekvent i, hvordan de kan omgå momsreglerne,« siger Benny Engelbrecht i en skriftlig kommentar.

En række magasiner har de seneste uger luftet deres utilfredshed med ændringen. Heriblandt Bilmagasinet, der er et af de magasiner, der har trykt sine magasiner i Norge, hvor det har kunnet gøres momsfrit, da Norge ikke er med i EU.

Magasinets chefredaktør, Mikkel Thomsager, kalder det for »retfærdigt«, da magasinet ikke modtager nogen form for støtte, og fordi man konkurrerer med udenlandske magasiner, der også er fritaget for moms.

Men det er skatteministeren ikke enig i.

»Som reglerne er nu, er de unfair over for de udgivere, der får trykt deres magasiner i Danmark eller i andre EU-lande. Vi skaber lige konkurrencevilkår, så der ikke er indirekte støtte til trykkerivirksomheder uden for EU,« siger Benny Engelbrecht.

Han fastslår samtidig, at det længe har været Folketingets ønske at lukke ned for muligheden.

»Den tidligere regering forsøgte at lukke hullet i 2004, men den løsning, man vedtog dengang, viste sig desværre ikke at være tilstrækkelig til at dæmme op for det »momsly«, der gav skæve konkurrenceforhold,« lyder det fra Benny Engelbrecht.

Copenhagen Economics har i en beregning vurderet, at 43 procent til 64 procent af abonnenterne vil forsvinde fra de berørte magasiner, hvis priserne stiger med de 25 procent, den ekstra momsbeskatning kan finansieres ved.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.