Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteminister Jonas Dahl angriber Rigsrevisionens kritik

Ifølge skatteministeren har Rigsrevisionen på flere punkter kritiseret Skatteministeriet på for løst et grundlag i sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger.

Skatteminister Jonas Dahl.
Skatteminister Jonas Dahl.

Rigsrevisionen har været unødvendig hård i sin kritik af Skatteministeriet, når det kommer til de omstridte ejendomsvurderinger, som har medført, at tusindvis af boligejere i flere år har betalt for meget i ejendomsskat.

Det understreger skatteminister Jonas Dahl (SF), der mandag har offentliggjort sit svar til Statsrevisorerne, der i kølvandet på Rigsrevisionens kritik rettede en skarp kritik af ministeriet.

Ifølge skatteministeren er kritikken afgivet på et for tyndt grundlag:

»Skatteministeren tager overordnet Rigsrevisionens og Statsrevisorernes kritik til efterretning. Det fremgår af skatteministerens svar, at der dog er konklusioner og vurderinger i Rigsrevisionens beretning og i Statsrevisorernes bemærkninger, som Rigsrevisionens analysegrundlag ikke i tilstrækkelig grad giver belæg for,« oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Helt konkret mener skatteministeren, at Rigsrevisionen på flere konkrete punkter ikke havde et tilstrækkeligt analysegrundlag til at drage nogle af de konklusioner, som siden medførte den løftede pegefinger fra Statsrevisorerne på fire konkrete punkter.

Det drejer sig blandt andet om Rigsrevisionens kritik af træfsikkerheden af Skats ejendomsvurderinger, hvor man påpegede, at »75 procent af parcelhusene enten har været overvurderede eller undervurderede i forhold til salgsprisen«.

Men ifølge skatteministeren viser den »manuelle gennemgang og frasortering, at det datagrundlag, som Rigsrevisionen havde til sin rådighed, og som Rigsrevisionens vurdering af baseret på«, at det ikke er dækkende.

I sit svar til Statsrevisorerne påpeger ministeren, at Skat ikke har brudt loven med de fejlbehæftede vurderinger, hvilket statens egen advokat, Kammeradvokaten, også har påpeget:

»Det er Kammeradvokatens samlede retlige vurdering, at det materiale, som han har fået forelagt, ikke giver grundlag for at anse Skats vurderinger af ejerboliger for at have været upræcise i en sådan grad, at Skats hidtidige fortolkning og forvaltning af vurderingssystemet falder uden for lovens rammer«, skriver skatteministeren.

Regeringen har nedsat et ekspertudvalg, der senest 1. juli 2014 skal komme med anbefalinger til, hvordan et nyt vurderingssystem kan etableres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.