Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteminister: Alle boligejere kan sove trygt

Boligejere i både land og by tjener penge på regeringens udspil, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Arkivfoto. Boligejere i både land og by tjener penge på regeringens udspil, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).
Arkivfoto. Boligejere i både land og by tjener penge på regeringens udspil, mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Husejere i Odsherred, Lolland og Lemvig får den relativt største lettelse i regeringens boligudspil. Det er helt bevidst. De har hidtil betalt for meget i boligskat. Derfor får de reguleret deres samlede boligskat mest.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

»Det har været et ønske fra regeringen, at man sænkede boligskatterne de steder, hvor husene har en lav værdi. De får procentvis den største lettelse«, siger Karsten Lauritzen.

»Der er selvfølgelig også nogle boligejere - ganske mange omkring hovedstaden og i de større byer - der bor i nogle større huse, som får bedre vilkår. De får aflyst fremtidige skattestigninger.«

En typisk husejer i Odsherred får halveret sine samlede boligskatter i 2021 fra 13.600 kroner om året, som reglerne er nu, til at betale 7300 kroner med de nye regler. Det viser Skatteministeriets tal i Jyllands-Posten.

Det er en skattelettelse på 6300 kroner eller 47 procent.

En husejer på Frederiksberg får den største skattelettelse i kroner og øre. Fra 69.200 kroner i boligskatter i 2021, som reglerne er nu, til 59.000 kroner efter de nye regler.

Det er en skattelettelse på godt 10.000 eller 15 procent.

Regeringens udspil koster 32 milliarder kroner. Det er socialt, geografisk og økonomisk afbalanceret, mener skatteministeren.

»Man kan altid diskutere, om man skal være retfærdig ned til den mindste boligejer. Men så bliver det svært at fremlægge et system, man politisk kan blive enig om,« siger Karsten Lauritzen.

»Udspillet sikrer, at alle boligejere kan sove trygt om natten. Der kommer ikke pludselig nogle kæmpe store skattestigninger, så de må flytte fra hus og hjem«.

Skatteministeren lover, at fremlægge finansiering af regeringens udspil, som oppositionen kræver.

»Det spor genoptager vi på den anden side af vinterferien,« siger Karsten Lauritzen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.