Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteminister afviser kritik af narkobekæmpelse

Regeringen gør alt, hvad den kan, for at bekæmpe den ulovlige indsmugling af narkotika i Danmark, lyder det fra skatteminister Holger K. Nielsen, der dermed afviser kritikken fra tolderne.

SF's skatteminister Holger K. Nielsen.
SF's skatteminister Holger K. Nielsen.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser, at regeringen ikke gør nok for at bekæmpe indsmugling af ulovlige stoffer i Danmark.

- Vi skal gøre og gør i dag alt, hvad vi kan for at begrænse den ulovlige indsmugling af narkotika til Danmark. Derfor kan jeg heller ikke genkende told- og skatteformandens udlægning, når han kritiserer regeringen for at mangle fokus på narkotikabekæmpelse, udtaler skatteminister Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund, bør politikerne ellers skrue op for ambitionerne.

- Politikerne bør finde ud af, hvad de vil med narkotikaområdet. Vil de have, at Danmark skal være et narkofrit land? Vil de tillade, at børnene kan få tilbudt narko og hash ved skolegården? Det er den ultimative drøftelse, de er nødt til at tage. Politikerne må bide til bollen, siger Jørn Rise til Berlingske Nyhedsbureau.

Men den nuværende regering har allerede lavet flere tiltag, der skal forhindre indsmugling af narko. Blandt andet har Skat professionaliseret den operationelle indsats samtidig med, at kontrollen af narkotikaindsmugling i dag ved hjælp af risikoanalyser er mere intelligent.

- Regeringen har et mål om en effektiv, fleksibel og mobil toldkontrol, som er baseret på efterretninger og samarbejde med både nationale og internationale myndigheder. Både Skat og jeg har fokus på at forbedre indsatsen, hvilket ledelsen også løbende arbejder med. Viser det sig, at vi kan gøre noget endnu bedre, vil vi selvfølgelig ændre strategien, så vi får mest muligt ud af indsatsen. Men jeg har stor tiltro til, at medarbejderne og ledelsen i Skat har succes med den måde, de griber indsatsen an på, siger Holger K. Nielsen.

Søndag aften beslaglagde politiet 250 kilo hash under en aktion ved Aalbæk Havn i Nordjylland. I forbindelse med aktionen blev en formodet smugler dræbt af skud, mens en betjent blev såret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.