Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skattedirektør: Det handler om tilsvining af Thorning

Troels Lund Poulsen forsøgte i samspil med departementschef Peter Loft at ramme Helle Thorning-Schmidt gennem en bestemt formulering i skattesagens afgørelse, mener skattedirektør.

Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg tirsdag d. 18 december 2012. Erling Andersen skal afgive forklaring i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012)
Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg tirsdag d. 18 december 2012. Erling Andersen skal afgive forklaring i sagen om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2012)

På et møde 13. september 2010 forsøgte daværende departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, at få sneget en kommentar ind i Skat Københavns afgørelse af Thorning-parrets skattesag.

Linjerne handlede om parrets familiemæssige forhold - og det opfattede skattedirektør Erling Andersen som et forsøg på »tilsvining af Thorning,« fortæller han foran Skattesagskommissionen tirsdag.

- Her står det tydeligt for mig, at Peter (Loft, red.) har været inde ved ministeren med det her. Det handler ikke mere om at få præciseret en afgørelse, det handler om tilsvining af Thorning, siger Erling Andersen, der hentyder til rygtet om, at Stephen Kinnock skulle være bi- eller homoseksuel.

- Så kunne Peter Arnfeldt gå til de herrer bag mig (journalisterne, red.) og sige, prøv at spørg ind til den del med de familiemæssige forhold. Det ville jeg ikke være med til - at bruge en skatteafgørelse til tilsvining af Thorning-Schmidt, siger Erling Andersen.

På mødet er også ministeriets produktionsdirektør, Steffen Normann Hansen, og Skattedirektør Lisbeth Rasmussen til stede.

- Departementschefen virker ikke interesseret i detaljer. Som om han har en erkendelse af, at sådan må den sag ende (at Kinnock ikke er skattepligtig, red.). Så fremdrager departementschefen et ark papir, hvor han vil have en formulering med, siger Erling Andersen.

Papiret fra Peter Loft er de sidenhen så famøse fire linjer. Erling Andersen siger, at han finder Peter Lofts papir »fuldstændigt ufornødent.«

- Her begynder man at antyde noget med familiemæssige forhold om livsinteresser, som ikke har nogen betydning, siger han tirsdag i kommissionen.

Erling Andersen mener bestemt, at Troels Lund Poulsen har været inde over:

- Vi har jo klart en fornemmelse af, at ministeren har været voldsomt inde over det her. Hvad skulle være departementschefens ærinde være i at få de fire linjer med?, spørger han.

Erling Andersen bliver betegnet som »kronvidnet« i skattesagen, da han med sin kritiske redegørelse var medvirkende årsag til, at daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nedsatte den nuværende undersøgelseskommission, som tirsdag har sin 12. dag med afhøringer. Kommissionen skal undersøge, om personer uden for Skat København forsøgte at blande sig i afgørelsen af Thorning-parrets skattesag.

Følg vores liveblog fra Skattesagen her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.