Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skattedirektør: Det begyndte at ligne chikane

Skat Københavns direktør holder fast i, at Skatteministeriet blandede sig alt for meget i sagen om Stephen Kinnocks skatteforhold.

Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg i morges.
Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg i morges.

Ifølge direktør i Skat København, Erling Andersen, er der ingen tvivl om, at Skatteministeriets top forsøgte at påvirke sagen om daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag.

28. juni 2010 fik Erling Andersen et opkald af produktionsdirektør i Skatteministeriet, Steffen Normann Andersen, der fortalte, at daværende departementschef Peter Loft vil have Skat København til at »gøre noget« ved sagen. Det forklarer Erling Andersen under torsdagens afhøring i Skattesagskommissionen i Søborg.

- Det er helt usædvanligt. Jeg kan ikke huske, at en departementschef tidligere har krævet en kontrolsag, siger skattedirektøren, der opfatter beskeden om at »gøre noget« som en direkte ordre.

Steffen Normann Andersen fortalte desuden, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) ikke mente, at »hun (Thorning, red.) skal have lov til at slippe af sted med det«.

- Jeg begynder at fornemme nu, at det begynder at trække hen imod noget, der ligner chikane. I forvejen har departementet sørget for, at der rejses en kontrolsag, og så kommer den henvendelse. Det er dybt usædvanligt, det er aldrig sket før, fortæller Erling Andersen.

I efteråret 2011 skrev Erling Andersen i en redegørelse til daværende skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), at Skatteministeriets top via departementschef Peter Loft, skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og dennes særlige rådgiver Peter Arnfeldt »angreb« Skat Københavns afgørelse, der dikterede, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark i 2007 til 2009.

Og Troels Lund Poulsen forsøgte ifølge Erling Andersen direkte at omstøde Skat Københavns afgørelse. Det er problematisk, da ministeriet ikke må blande sig i enkeltsager.

Dermed var han hovedårsag til, at Thor Möger Pedersen overhovedet nedsatte en undersøgelseskommission i december 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.