Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skatteadvokat: Nye milliarder til Skat er en nødvendighed

Minister mener, at der skal investeres flere milliarder i Skat for at undgå skandaler. Ekspert er enig.

Skatteministeren mener, at der skal investeres flere milliarder i Skat for at undgå skandaler. Skatteadvokat Michael Bjørn Hansen er enig. Free/Colourbox
Skatteministeren mener, at der skal investeres flere milliarder i Skat for at undgå skandaler. Skatteadvokat Michael Bjørn Hansen er enig. Free/Colourbox

København. Det er gode nyheder, hvis det viser sig, at Skat i de kommende to år får et "anseligt" milliardbeløb tilført, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) ønsker ifølge DR Nyheder og Politiken.

Det mener Michael Bjørn Hansen, skatteadvokat og tidligere kontorchef i Skatteministeriet.

- Jeg er helt enig med ministeren i, at der skal investeres flere penge i Skat, siger han til Ritzau.

Karsten Lauritzen mener, at det er nødvendigt med en økonomisk saltvandsindsprøjtning, hvis Skat i fremtiden skal fungere og undgå flere skandaler.

- Det glæder mig meget, at en skatteminister nu erkender, at der er de her problemer i Skat, tilføjer Michael Bjørn Hansen.

- Jeg kan ikke rigtig sige noget om beløbets størrelse, men jeg synes, at det lyder som det rigtige at gøre.

Skatteministeren fortæller til DR Nyheder, at pengene skal findes på en finanslov, og at det ikke er planen, at de samlede offentlige udgifter skal stige.

Karsten Lauritzen lægger dermed op til, at han efter sommeren vil fremlægge en investeringsplan for de andre partier.

- Jeg kommer ikke til at sige, at vi med de rammer, der er på nuværende tidspunkt, kan løse de udfordringer og opgaver, der ligger fremover, siger ministeren til DR Nyheder og tilføjer:

- Så kommer der til at være en benhård prioritering, hvor der vil være ting, der ikke vil fungere.

Pengene skal gå til flere medarbejdere og nye it-systemer.

Michael Bjørn Hansen tror, at der er gode chancer for, at investeringerne kan blive en realitet.

- Når forslaget kommer fra en Venstre-regering, ser det fornuftigt ud, for traditionelt har blå blok været mere stemte for nedskæringer i Skat, men hvis man går over midten med det her standpunkt, har forslaget fine perspektiver, lyder vurderingen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.