Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat taber kamp om beskatning af 11,5 milliarder kroner

Skat har nedsat 20 firmaers skattepligtige indkomst med milliarder efter kamp med firmaerne og myndigheder.

Arkivfoto: Skat har nedsat 20 firmaers skattepligtige indkomst med milliarder efter kamp med firmaerne og myndigheder.
Arkivfoto: Skat har nedsat 20 firmaers skattepligtige indkomst med milliarder efter kamp med firmaerne og myndigheder.

De danske skattemyndigheder har i 2016 måttet acceptere at nedsætte 20 virksomheders skattepligtige indkomst med rekordhøje 11,5 milliarder kroner.

Det er sket efter et årelangt slagsmål og forligsdrøftelser med virksomhederne og udenlandske skattemyndigheder.

Det fremgår af en redegørelse fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Folketingets Skatteudvalg om de såkaldte transfer pricing-sager.

Det skriver Børsen.

Efterfølgende har det vist sig, at ikke alle sager har holdt i retten, eller at forhandlinger med et andet lands skattemyndigheder har betydet, at andre landet har fået skatten.

»De meget store nedsættelsesbeløb i 2016 skal ses i sammenhæng med tidligere års store forhøjelser, hvor sagerne efterfølgende ofte er forhandlet gennem et længere forhandlingsforløb (...) som afsluttes med delvise nedsættelser af tidligere års forhøjelser,« lyder det i redegørelsen fra ministeren.

Ifølge Peter Rose Bjare, der er partner i KPMG Acor Tax, har Skat været for aggressiv i tidligere år.

»En del af sandheden er nok, at Skat har været aggressiv i sine forhøjelser og har lagt overliggeren meget højt. De har måske også overvurderet egne evner og er så kommet til kort, når de udenlandske skattemyndigheder er kommet på banen,« siger han til Børsen.

Skatteminister Karsen Lauritzen (V) medgiver, at konkurrencen med myndigheder i udlandet er blevet hårdere.

»Grundlæggende er det vigtigste jo, at alle selskaber betaler den korrekte skat. Hverken mere eller mindre. Det betyder naturligvis både, at ingen lykkes med at overføre overskud uretmæssigt ud af landet for at undgå beskatning, og at ingen bliver opkrævet skat i to lande af den samme indkomst,« skriver ministeren i en kommentar til Børsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.