Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skat: Ikke vores opgave at kontrollere socialt bedrageri

Skat svarer nu tilbage på kritikken af, at de nedprioriterer kampen mod socialt bedrageri efter at have nedlagt et projekt, der skulle bekæmpe fænomenet. Det er ikke vores opgave, siger myndigheden.

Det er ikke vores opgave at kontrollere socialt bedrageri. Sådan lyder meldingen fra Skat, der tager til genmæle på kritikken fra kommuner og politikere, der klandrer Skat for at nedprioritere indsatsen mod socialt bedrageri.

»Skat har ikke nedprioriteret indsatsen over for socialt bedrageri - for det er slet ikke Skats opgave. Skat laver løbende kontroller sammen med andre myndigheder - det gælder også kommunerne. Men vi deltager kun, når en kontrol har et skatte- eller afgiftsmæssigt sigte, for det er det, der er vores opgave,« siger Lars Jepsen, underdirektør i Skat, i en pressemeddelelse.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men siden det blev nedlagt i juni, har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere og dermed komme bedrageriet til livs, lyder kritikken fra kommunerne ifølge tv2.dk.

Skat skriver dog i meddelelsen, at »Projekt Socialt Bedrageri« aldrig har været ment som en permanent ordning.

»Dette projekt sluttede planmæssigt i 2014. Det er Skats vurdering, at Skat har videregivet de erfaringer, der var forudsat i bevillingen.«

I deres kritik anfører kommunerne, at det er vanskeligere for dem at afsløre bedrageri end Skat, da sidstnævnte har videre beføjelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.