Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skånetrafikken: Id-kontrol er overdimensioneret

Id-kontrollen kan gøres simplere, mener Skånetrafikken inden møde med DSB og Trafikstyrelsen.

København: Id-kontrollen af togrejsende mellem Danmark og Sverige er overdimensioneret og kan forsimples.

Sådan lyder det fra trafikdirektøren hos det sydsvenske trafikselskab Skånetrafikken, Linus Eriksson.

- Vi valgte indledningsvis at have en betydelig kontrolvolumen, så ingen rejsende skulle stoppe op. Det er bedre at være over- end underdimensionerede. Nu skal vi kigge på kontrolvolumen igen, siger han til avisen Sydsvenskan og uddyber:

- Vi vil lave kontrollen så god som muligt, men uden flere folk end nødvendigt.

Eriksson mødes ifølge avisen torsdag med DSB og Trafikstyrelsen i København for at diskutere den fremadrettede kontrol.

På dagsordenen er en nedbemanding af kontrollen på stationen ved Kastrup Lufthavn og et mål om, at det svenske grænsepoliti på sigt kan foretage kontroller på dansk grund.

I dag laver det svenske politi stikprøvekontrol i togene på Hyllie Station, som er første stop for Øresundstogene, når de har krydset broen fra Danmark til Sverige.

Kontrollen i Kastrup foretages af private vagter, hyret af DSB, men den ville kunne overdrages til svensk politi, hvis man får tilladelse til at operere på dansk grund.

- Det er ikke et spørgsmål, vi er herre over. Derfor beder vi politikere om at agere. Hvis svensk politi skal arbejde på dansk grund, kræver det en juridisk løsning, siger Linus Eriksson og uddyber:

- Dette kan løses, hvis der er en politisk vilje. Hvis de amerikanske myndigheder kan kontrollere USA-rejsende i Arlanda (lufthavn ved Stockholm, red.), bør dette også kunne løses på højeste politiske niveau mellem Danmark og Sverige.

Svensk politi begyndte at kontrollere togene ved Hyllie, da Sverige 12. november indførte grænsekontrol.

4. januar blev kontrollen udvidet med det såkaldte transportansvar, som kan udløse bøder til trafikselskaber, der fragter passerer uden tilstrækkelig id ind i Sverige.

I den forbindelse blev kontrollen på stationen ved Kastrup Lufthavn oprettet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.