Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er blevet far

Økonomi- og indenrigsministerens kone har født et barn ved navn Lili, oplyser Ammitzbøll-Bille på Twitter.

Regeringen præsenterer energiudspil: " Energi - til et grønt Danmark' i Spejlsalen torsdag den 26. april 2018.. Økonomi og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll
Regeringen præsenterer energiudspil: " Energi - til et grønt Danmark' i Spejlsalen torsdag den 26. april 2018.. Økonomi og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er blevet far, oplyser han på Twitter.

»Både mor og Lili har det godt,« skriver ministeren.

Ammitzbøll blev enkemand i en alder af bare 38 år, da hans ægtefælle Henning Olsen døde sidste år. Men siden fandt han kærligheden igen i skikkelse af Kristine Bille, som han kender fra politisk arbejde.

Det fortalte han første gang om i et interview med BT.

»Jeg tror ikke, det er så kompliceret for mig, som det kan være for andre. Fordi det er forelskelsen og kærligheden, som er i centrum,« sagde Ammitzbøll.

»Det kan godt være, at nogen vil dele den slags op i kasser, men så beklager jeg, at jeg ikke er så "Kvadratisk. Praktisk. God" som en Ritter Sport-chokolade.«

Simon Emil Ammitzbøll og Kristine Bille mødte ifølge BT hinanden i Radikal Ungdom for 15 år siden, og venskabet har holdt gennem alle årene.

Simon Emil Ammitzbøll var i dyb sorg over tabet af sin ægtemand. I et interview med Fyens Stiftstidende i januar beskrev han det som en tilstand af chok.

»Man kan ikke forberede sig på døden. Det ændrer alting på et øjeblik. Og det er virkelig gået op for mig, at kærlighed er en lang samtale, der aldrig slutter,« sagde Ammitzbøll.

»Før døden slutter den. Meget brat. Og det efterlader et kæmpe savn. Jeg tænker hele tiden: "Nu skal jeg huske at sige til Henning, at ...". Men det skal jeg jo ikke.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.