Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF's samarbejde med DF stopper ved ministerbilerne

Hvis Socialdemokratiet og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte, siger Pia Olsen Dyhr.

Arkivfoto. Pia Olsen Dyhr og SF er ikke så bange for S-DF-flirten som andre partier i rød blok. Men hvis S og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte.
Arkivfoto. Pia Olsen Dyhr og SF er ikke så bange for S-DF-flirten som andre partier i rød blok. Men hvis S og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte.

Hvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en dag tager samarbejdet til nye højder og ønsker at gå i regering sammen, bliver det uden støtte fra SF.

Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, forud for partiets landsmøde i weekenden i Odense.

S og SF er kommet tæt på hinanden igen. S-formand Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr skrev tidligere på måneden en fælles kronik i Jyllands-Posten. Men Pia Olsen Dyhr er også opmærksom på S-DF-samarbejdet.

Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl taler om et tættere samarbejde mellem partierne, og de to formænd har ikke afvist på et tidspunkt at gå i regering sammen.

Men der stopper legen for SF. Pia Olsen Dyhr har i modsætning til andre partier i rød blok det fint med S-DF-flirten, men der er en klar stopklods, når det kommer til at samarbejde med DF.

- SF kommer ikke til at støtte en regering bestående af Socialdemokratiet og DF.

- Vi vil gerne støtte en socialdemokratisk ledet regering med Mette Frederiksen i spidsen. Men vi og DF ligger alt for langt fra hinanden, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg kan godt lave aftaler med DF om social dumping, om at pensionsalderen ikke skal forhøjes, eller at vi sammen sikrer handicappede bedre rettigheder. Men det er konkret politik.

- Når man støtter en regering, så støtter man hele regeringens politik, og det kan SF ikke, hvis DF er i regering, siger hun.

For selv om SF har skærpet retorikken på udlændingeområdet, så er SF og DF for forskellige på netop det område.

- Jeg er optaget af, at vi sørger for en ordentlig integration af de mennesker, der kommer hertil. Jeg er også optaget af, at vi tager kvoteflygtninge.

- DF har meget travlt med at tale om udlændinge som mennesker, der ikke hører til i Danmark. Så der er en klar grænse mellem os og DF, siger Pia Olsen Dyhr.

DF's næstformand, Søren Espersen, vil ikke rodes ind i samtalen. Fremlagt Pia Olsen Dyhrs synspunkter siger Espersen, at han ingen kommentarer har.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.