Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Zoneforbud lyder meget voldsomt

SF mener ikke, et regeringens forslag om et udvidet zoneforbud vil være et effektivt middel til at dæmme op for ungdomskriminalitet.

Karina Lorentzen (SF).
Karina Lorentzen (SF).

Regeringen rammer forkert, når de vil komme ungdomskriminaliteten til livs ved at give politiet lov til at indføre zoneforbud for unge kriminelle i bestemte byområder.

Det siger SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

»Et udvidet zoneforbud kan være en god ide, hvis det handler om at hjælpe beboere i et udsat boligområde, hvor der er mange unge, der skaber utryghed. Men umiddelbart lyder det meget vodsomt at formene unge fra en hel bydel, og det er jeg meget betænkelig ved,« siger hun.

I dag kan der kun gives zoneforbud, hvis personer udviser en direkte »utrygskabende adfærd«, men regeringen lægger i et nyt udspil op til, at tidligere straffede kan forbydes ophold i bestemte bydele, uden »at der stilles yderligere krav til den konkrete udviste adfærd«, skriver Berlingske.

Karina Lorentzen Dehnhardt mener, at der i stedet skal satses på en kommunal indsats, der bredt tager hånd om de ungdomskriminelles og deres problemer såsom manglende uddannelse, stofmisbrug og psykiske problemer.

Til gengæld roser SF-ordføreren en række øvrige punkter i den nye regeringsplan. Blandt andet, at der i højere grad skal sættes ind for udsatte unge med ældre søskende, der er havnet i en kriminel løbebane, og at myndighederne skal stille større krav om, at de unge selv genopretter skader, de er skyld i.

»Det er et gammelt SF-forslag, at de kriminelle skal være med til at være med til at rette op på den skade, de har forvoldt. Det er godt, da vores retssystem er uegnet til at lære de unge mennesker, at det har en konsekvens. For det første, fordi de først straffes lang tid efter, og for det andet fordi de unge mennesker tit begynder med mild form for kriminalitet, som giver bøde eller tiltalefrafald, og det forveksler de med, at det ikke har en konsekvens,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.