Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil sikre omsorg med minimumsnormeringer

Politikerne må reagere på, at institutionslederne ikke mener, børnene får omsorg nok, mener SF's Jacob Mark.

Børn skal sikres omsorg fra voksne med minimumsnormeringer, siger SF's børneordfører, Jacob Mark. Free/Sf
Børn skal sikres omsorg fra voksne med minimumsnormeringer, siger SF's børneordfører, Jacob Mark. Free/Sf

København. Det er "fuldstændig uhørt", at der ifølge et flertal af lederne i landets institutioner ikke er tid nok til voksenomsorg til børnene på grund af for lave normeringer.

Det mener SF's børneordfører, Jacob Mark.

- Børnenes grundlæggende kompetencer og forudsætninger i resten af livet skabes i vuggestuen og børnehaven. Så når de ikke har tid nok med en voksen der, så kommer det til at betyde meget for det barn på sigt.

- Det kalder på, at vi reagerer fra politisk hold og siger, at vi har en forpligtelse til at sikre, at pædagogerne har tid nok, siger han.

Det skal sikres ved at indføre minimumsnormeringer for, hvor mange pædagoger, der skal være til hvert barn i børnehaverne, mener Jacob Mark.

- Det påfaldende er, at statsministeren inden valget sagde, at der er brug for en minimumsdækning i ydertimerne. Men det løber de fra hurtigere, end de kan nå at sige Venstre. Det vil jeg holde dem op på og stille spørgsmål til, lyder det fra børneordføreren.

Reaktionen kommer, efter en rundspørge, som Politiken har foretaget, viser, at 57 procent af lederne i landets institutioner mener, at børnene ikke får omsorg nok, fordi der er for få pædagoger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.