Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil lempe lømmelpakke så færre frihedsberøves

Det undrer SF, at Justitsminister Søren Pind (V) ikke bekymres af det stigende antal præventive anholdelser.

København: Et høje antal præventive frihedsberøvelser får SF til at ønske en præcisering og tilbagerulning af lømmelpakken fra 2009, hvor man gav mulighed for at udvide administrativ frihedsberøvelse til at gælde i op til 12 timer.

- Vi har fra SF's side længe gerne ville ændre den såkaldte lømmelpakke, fordi vi synes, det er i strid med grundlæggende frihedsrettigheder, at man på den måde kan blive administrativt tilbageholdt, siger SFs retsordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Ifølge Berlingske viser en gennemgang foretaget af tænketanken Justitia på baggrund af tal fra Rigspolitiet, at politiet har været rundhåndede med brugen af administrative tilbageholdelser siden 2009 da klimatopmødet COP15 fandt sted.

Justitsminister Søren Pind (V) siger til Berlingske, at han har tillid til politiet i sagen, men hos SF mener man, at man fra politisk hånd må handle, så politiets værktøjer indskrænkes.

- At Søren Pind, som medlem af et parti, der ellers kalder sig liberalt, ikke synes, det er et problem at tilbageholde folk administrativt, det finder jeg noget besynderligt, siger Lisbeth Bech Poulsen.

I 2014 blev 2383 personer tilbageholdt præventivt. Et lignende billede ser man for 2015, hvor statistikken dog ikke er færdiggjort endnu.

De mange præventive tilbageholdelser ved eksempelvis demonstrationer er blevet prøvet ved retten, hvor de demonstrerende flere gange har fået medhold.

Senest fik personer fra venstrefløjsgruppen AFA i januar i år medhold i, at der var tale om ulovlige administrative frihedsberøvelser, da de - under en demonstration i 2014 - blev omringet af politiet og tvunget til Nørrebro.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.