Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil kigge på frit skolevalg

Modstanden mod det frie skolevalg breder sig i regeringens rækker. Nu vil SF, der sidste år var med til at gøre det frie skolevalg permanent, se på, om valgfriheden skal begrænses.

Pernille Vigsø Bagge
Pernille Vigsø Bagge

Orla Hav (S), formand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, står ikke alene med ønsket om at diskutere det frie skolevalg. Han mener, det medvirker til at skabe skel i samfundet og underminere sammenhængskraften.

Pernille Vigsø Bagge (SF), tidligere gruppeformand og nuværende børne- og undervisningsordfører, støtter kravet om en debat:

- Siden vi fik det udvidede frie skolevalg, har vi fået alt for opdelte A- og B-skoler. Derfor har Orla Hav en pointe, siger Pernille Vigsø Bagge til P4 Nordjylland:

- Det er svært at klemme tandpastaen tilbage i tuben, men vi bør tage en diskussion om det frie skolevalg, siger hun.

Regeringen var sidste år med til at gøre det frie skolevalg permanent. Ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kommer det ikke på tale at begrænse muligheden:

- Vi har ingen planer om at begrænse det frie skolevalg, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Christine Antorini afviser, at det frie skolevalg er med til at opdele folk:

- Man skal hele tiden være opmærksom på, hvordan man gennem boligpolitik, socialpolitik, arbejdsmarkedspolitik og uddannelsespolitik giver mulighed for, at vi har et mangfoldigt og fælles samfund. Det er altså ikke det frie skolevalg, som gør, at der i nogle kvarterer bor forældre med høje indkomster, og at der andre steder bor forældre med indkomster, der ikke er så høje, siger hun.

Troels Ravn (S), socialdemokratisk børne- og undervisningsordfører, afviser ligeledes at kigge på det frie skolevalg:

- Det er hverken socialdemokratisk politik eller regeringens politik at undsige det frie skolevalg, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe Pernille Vigsø Bagge for en uddybende kommentar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks