Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil kalde minister i samråd efter uddannelsesbesparelser

Regeringen vil fortsætte besparelser på uddannelse frem til 2022. SF håber at bringe regeringen i mindretal.

København. Det er et fupnummer, når regeringen siger, at den vil droppe besparelser på uddannelse, mener Jacob Mark, der er uddannelsesordfører for SF.

Regeringen har i sit finanslovsudspil lagt op til at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag, der tvinger uddannelsesinstitutioner til at spare to procent om året.

Men regeringen vil først droppe kravet i 2022 og ikke i 2019, som der ellers var lagt op til.

- Det vil have de konsekvenser, at der vil blive mindre tid sammen med underviseren, dårligere feedback og mindre kvalitet på uddannelsesinstitutionerne, siger Jacob Mark.

Han vil nu kalde finansminister Kristian Jensen (V) i samråd for at få ministeren til at stoppe sparekravet og få ham til at forklare, om der reelt er tale om at droppe sparekravet efter 2022, eller om det derefter vil fortsætte i en anden form.

Også Socialdemokratiet har været ude med riven efter regeringen, efter at det onsdag aften kom frem, at den vil fortsætte besparelserne på uddannelsesområdet.

Dermed håber Jacob Mark, at SF sammen med S og DF kan bringe regeringen i mindretal.

- Jeg noterer mig, at både Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti vil have de her besparelser væk med det samme, så vi vil prøve at bringe regeringen i mindretal for at få stoppet de her besparelser, siger han.

Også hos elevorganisationen Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er man stærkt kritisk over for regeringens planer om yderligere besparelser.

- De vælger aktivt at udvide det her sparekrav, der har udsultet og fortsat udsulter vores uddannelser. Vi oplever hver dag, at kvaliteten af vores uddannelser bliver forringet, og nu vælger regeringen endnu en gang at spare.

- Vi er helt inde ved benet nu. Vi er kommet så langt, at der ikke er noget tilbage. Det her er en kurs, der er dømt til at fejle. Det er den fuldstændig forkerte vej at gå, siger Sana Mahin Doost, der er forkvinde for DSF og talsperson for Uddannelsesalliancen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.