Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil have mindre berøringsangst i udlændingedebatten

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at venstrefløjen svigter i debatten om overgreb og kvindeundertrykkelse.

København: Venstrefløjen har været for berøringsangste i debatten om bestemte dele af integrationen.

Sådan lyder diagnosen fra SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i Jyllands-Posten tirsdag.

Sammen med en række feminister og venstrefløjsdebattører kritiserer hun netop venstrefløjen og feministkredse for ikke at turde gå åbent ind i debatten om sammenhængen mellem kultur, etnicitet og seksuelle overgreb.

Ifølge Pia Olsen Dyhr føler mange på venstrefløjen sig bange for at hælde vand på deres modstanderes mølle, og derfor forsømmer man at diskutere reelle problemer.

- Jeg er selv venstreorienteret, men jeg er bange for at blive spændt for racisternes vogn ved at kritisere og påpege problemer i indvandringen, siger hun til Ritzau.

- Jeg synes, venstrefløjen og feministerne er for berøringsangste. Det gælder også mig selv.

- Vi skal turde tage debatten i langt større åbenhed. Når eksemplerne kommer, råber vi ikke så højt, som når en hvid mand havde begået et overgreb. Det er et problem, siger Pia Olsen Dyhr.

Hun påpeger nogle af de forskelle, hun ikke mener, man må overse på venstrefløjen.

- Der er dele af indvandrermiljøet, hvor piger ikke må komme på lejrskole med deres klassekammerater eller gå med deres brødre til fest.

- Der er også et syn på danske kvinder som letsindige, hvis de går alene i byen. Og det er ikke acceptabelt i et samfund, hvor vi hylder, at alle skal være lige og frie, siger SF'eren.

Debatten er blusset op som reaktion på de mange anmeldelser om seksuelle overgreb i Köln og andre byer.

Enhedslistens Pernille Skipper erkender, at debatten er svær, men afviser at være berøringsangst.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.