Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil fjerne fradrag til gule fagforeninger på kampdag

Det skal være billigere at være medlem af en fagforening, som forhandler overenskomster, mener SF.

Arkivfoto: Beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).
Arkivfoto: Beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).

Det gule fagforeninger er en torn i øjet på SF, fordi de sjældent indgår overenskomster og på anden vis bidrager til samfundet ifølge partiet.

På arbejdernes internationale kampdag foreslår SF derfor at droppe fradraget til de gule fagforeninger. Til gengæld skal det være billigere at være medlem af en fagforening, som forhandler overenskomster.

»Vi skal give de mennesker, som er medlem af foreninger, som er afgørende for den danske model, et incitament for at være medlem.«

»Til gengæld siger vi til dem, der har tomme kalorier, dem, der ligger sig i læ af andre, der har bygget læhegnene. De skal ikke have en hjælpende hånd fra staten,« siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).

Medlemmer af gule fagforeninger nyder godt af overenskomster, som andre fagforeninger har forhandlet på plads ifølge partiet.

Derfor skal fradraget for medlemskab af de gule fagforeninger fjernes, mens det skal være billigere at være medlem af de traditionelle.

»Man giver heller ikke fradrag for at være medlem af OB eller FDM eller et hav af andre organisationer. Der skal være mening med galskaben. Man må vise, at man leverer noget til samfundet,« siger Karsten Hønge.

Gule fagforeninger kan underbyde øvrige fagforeninger, fordi de har lavere omkostninger, da de ikke påtager sig kollektive opgaver, som er med til at opretholde den danske model ifølge partiet.

Fradraget for kontingentet skal målrettes medlemskab af fagforeninger, hvor minimum hver fjerde medlem er dækket af en overenskomst, som fagforeningen selv har indgået.

SF mener, at forslaget vil medvirke til at brancher, hvor man typisk laver individuelle aftaler og i dag ikke er dækket, vil få en tilskyndelse til at lave overenskomster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.