Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF vil erstatte østeuropæere med indvandrere på arbejdsmarkedet

SF vil lave en målrettet indsats for at få de mange østeuropæere på det danske arbejdsmarked skiftet ud med flygtninge og indvandrere. Venstre kalder forslaget interessant.

Indvandrere og flygtninge skal ind på det danske arbejdsmarked i stedet for 100.000 østeuropæere, der allerede har arbejde i Danmark.

Det mener SF, som i et nyt integrationsudspil giver udtryk for, at der skal laves en målrettet indsats for at få indvandrere i arbejde i de brancher, hvor der figurerer mange østeuropæere. Det skriver Information.

»Jeg har ikke noget imod østeuropæere, som kommer her og arbejder på overenskomstmæssige vilkår, men der er noget forstemmende i, at vi har omkring 100.000 østeuropæere, som selv har formået at få fodfæste på arbejdsmarkedet, mens vi slet ikke har formået at hjælpe flygtninge ud på samme arbejdsmarked,« siger integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) til Information.

Karina Lorentzen Dehnhardt forklarer, at SF vil lave såkaldte branchepakker, hvor man kortlægger brancher for at finde ud af, hvor der er mange østeuropæere samt mange arbejdsløse indvandrere og flygtninge.

Derefter vil SF indgå partnerskaber med virksomhederne om, hvor mange indvandrere de kan ansætte, hvis det offentlige til gengæld sikrer opkvalificering til disse brancher.

Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), kalder SFs forslag »interessant«, mens integrationsordfører for de Radikale, Marlene Borst Hansen (R), ikke ønsker at kommentere forslaget fra SF, fordi regeringen snart fremlægger det integrationsudspil, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnte i sin nytårstale.

Regeringen ventes at præsentere sit eget udspil inden vinterferien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.