Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Vi skal bekæmpe højreradikalisme

Højreradikalisme skal bekæmpes, og det gælder også den stærkt nationalistiske musik, der vinder frem på flere streamingtjenester, mener SF. Det kan dog være svært at forbyde de højreradikale sange, pointerer partiets kulturordfører.

Står det til SFs kulturordfører, Annette Vilhelmsen (SF), skal højreradikalisme helt bekæmpes i Danmark - og den kamp omfatter også den højreradikale musik, der er på fremmarch på flere streamingtjenester.

»Vi skal bekæmpe højreradikalisme på alle måder, og der er højreradikal musik en del af det, man skal være opmærksom på,« siger hun.

Berlingske skriver mandag, at sange, der handler om patriotisme, retten til at forsvare sit land mod fremmed indtrængen og i visse tilfælde direkte hylder nazismen og fascismen, vinder frem på flere streamingtjenester.

SF-politikeren er overbevist om, at der er en direkte forbindelse mellem højreradikal musiks opblomstring og massakren mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i forrige uge, der kostede 12 mennesker livet.

»Der vil være en forøget interesse for de her sange, fordi der er en forøget omtale af det her i forbindelse med massakren i Frankrig, så det, tror jeg, at det her er et udtryk for,« siger Annette Vilhelmsen.

Og selvom Annette Vilhelmsen gerne vil højreradikalismen til livs, kan det være svært at forbyde sangene fuldstændigt, påpeger hun. Det er nemlig ikke sikkert, at de er på kant med straffelovens paragraf 266b - den såkaldte racismeparagraf.

»Men hvis tekster er ulovlige, kan man få en straf, hvis de bliver formidlet. Det har vi politiet til at tage sig af, for det må man selvfølgelig ikke,« siger kulturordføreren.

Annette Vilhelmsen understreger dog, at der altid skal tages hensyn til ytringsfriheden.

»Vi har ytringsfrihed i Danmark, og man skal være forsigtig med, at det ikke bliver Danmark, der går i front med censur,« siger hun.

Annette Vilhelmsen så gerne, at der bliver indhentet viden om, hvorvidt det påvirker folk at lytte til højreradikal musik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.