Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Vi må bare sluge dagpengereformen

Det overrasker ikke SFs politiske ordfører, at et massivt flertal i partiets bagland mener, at regeringen bør gøre mere i dagpengesagen.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.
SF's politiske ordfører, Jesper Petersen.

Hele 82 procent af SFs byrødder mener ikke, at regeringen gør nok for at hjælpe de tusinder af mennesker, der risikerer at miste deres dagpenge. Men regeringen gør det, så godt den kan, lyder det fra partiets politiske ordfører, Jesper Petersen (SF).

- Jeg kunne faktisk have troet, at tallet var endnu højere, for det er jo dybt bekymrende, at så mange mennesker risikerer at miste deres dagpenge. Men vi har måttet erkende, at som stemmerne faldt ud ved folketingsvalget, så står dagpengereformen ikke til at ændre, selvom SF stemte imod den i sin tid, siger han.

Det er Berlingske Research, der har spurgt lidt over halvdelen af de socialdemokratiske og SFs byrådspolitikere, og her lyder et kor af kritik mod regeringen på dagpengespørgsmålet. Mens 82 procent af SFerne er utilfredse, er 75 procent af socialdemokraterne.

Jesper Petersen gør opmærksom på, at regeringen med to akutpakker og diverse uddannelsestilbud har gjort, hvad den kan, for at hjælpe de nødstedte dagpengemodtagere.

- Vi er nødt til at sluge, at dagpengereformen ikke bliver ændret. Men regeringen har faktisk udskudt den - først i regeringsgrundlaget og nu med, at man kan fortsætte på kontanthjælp i stedet for at miste sine dagpenge her efter nytår, siger den politiske ordfører.

På sit ugentlige pressemøde kom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) de ledige dagpengemodtagere i møde med lanceringen af en ny »Jobskabelsespakke«. Den vil blive udarbejdet, når de økonomiske ministre 1. marts afleverer deres konkrete forslag til, hvordan der kan skabes flere arbejdspladser i det private erhvervsliv.

- Helt almindelige, gode produktionsjob, som vi har mistet over de sidste fire år. Det er dem, vi er optaget af, sagde statsministeren på sit pressemøde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.