Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF-top angriber Tesfaye

Tidligere næstformand Mattias Tesfaye er illoyal og skader SF, lyder det fra medlemmer af partiledelsen. Han afviser kritikken og udtrykker bekymring for debatniveauet på venstrefløjen.

Ledende SFere skyder nu mod skarpt mod partiets tidligere næstformand, Mattias Tesfaye, efter han i sidste uge beskyldte venstrefløjen for at svigte arbejderklassen.

I et indlæg i Politiken mandag under overskriften »Det er Tesfaye, der svigter SF« retter landsledelsesmedlemmerne Trine S. Torp og Thomas Klimek hård kritik mod deres partifælle. Andre top-SFere enig i deres udlægning af sagen.

- Det er en barsk overskrift, men den rammer meget godt det, som jeg og mange andre SFere mener. Det var en voldsom afskedssalut, Mattias kom med. Det er fint med konstruktiv kritik. Men når man direkte begynder at fyre skyts af, må man rette fokus et andet sted end sine egne, siger næstformand Mette Touborg til Politiken.

Tidligere næstformand og nuværende landsledelsesmedlem Meta Fuglsang er enig.

- Det er skadeligt og irriterende, fordi han siger noget, som ikke ret mange kan genkende som virkeligheden. Dybest set er det illoyalt over for det parti, han er medlem af. Han er gået fra sine poster i vrede, fordi han ikke selv blev noget stort, siger hun til Politiken.

Over for Berlingske Nyhedsbureau afviser Mattias Tesfaye kritikken, men ønsker ikke at uddybe sin begrundelse yderligere. Det gør han til gengæld på Facebook.

- I morgen (mandag, red,) angribes jeg for at svigte, være suicidal, for at skide i egen rede, at være opportunist, pleje særinteresser og pubertær. Anklagen rettes fra to medlemmer af SFs landsledelse som jeg (stadig) kender som gode kammerater, skriver han.

- Dermed ligger de sig i forlængelse af andre personlige angreb jeg har modtaget i medierne den sidste uge efter mit indlæg i Politiken. Jeg var: asocial, kynisk, arrogant, teenage-alfahan, halv-racist, selvsmagende, opmærksomhedshungrende, populist og ude på at kalde arbejdsløse for forkerte og dårlige mennesker .

Jeg skal nok selv overleve. Men jeg er en smule bekymret for debatniveauet på venstrefløjen, skriver Mattias Tesfaye.

Den forhenværende næstformand mener, at kritikken viser, at han har ramt en akilleshæl på venstrefløjen.

- Ingen forholder sig nemlig til substansen i mit indlæg: 1. Den arbejdende middelklasse har god grund til at føle sig til grin efter 10 år med VKO. 2. Regeringen er ikke perfekt, men anerkender trods alt denne problemstilling og gør endda noget ved det (skattereform, kamp mod social dumping, skolereform og færre på overførsler). 3. Store dele af venstrefløjen - også i SF - har brugt det første år siden valget på at angribe netop nogle af de reformer, der sætter de lavestlønnede i centrum.

- Dette går ikke! Det kan ikke være rød politik! Velfærdsstaten fungerer kun hvis den arbejdende middelklasse bakker op, erklærer Tesfaye på Facebook.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.