Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Thorning bør lytte til Obama

I sin årlige tale til nationen slog den amerikanske præsident, Barack Obama, et slag for USAs middelklasse. Det burde den danske statsminister lytte lidt til, mener SF.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kunne godt tage at lytte til USAs præsident, Barack Obama.

Sådan lyder det fra SF, som finder det forfriskende, at præsidenten i sin årlige State of the Union-tale natten til onsdag dansk tid lagde op til en skattereform, der hæver skatten for de rigeste amerikanere.

Den stigende ulighed er nemlig et stadigt større problem, mener partiets udenrigsordfører, Holger K. Nielsen (SF).

»Det er da forfriskende, at Obama vil gøre noget ved det og siger helt åbent, at han mener, at de rigeste amerikanere skal betale mere i skat, og at pengene skal bruges til uddannelse, sundhed og lavere skat for almindelige mennesker. Det kunne vores statsminister godt lytte lidt til,« siger han.

Den amerikanske præsident fastslog i sin tale, at de øgede skatter blandt andet skal bruges til at styrke middelklassens mulighed for at sende unge på college og betale for børnepasning. Barack Obama opfordrede ligeledes Kongressen til at lukke skattemæssige smuthuller, der fører til ulighed.

Betragtningerne møder stor begejstring fra Holger K. Nielsen, som drager linjer til det danske skattesystem.

»Også i Danmark ser vi, at dem med de store formuer slipper forholdsvis billigt i skat. Deres formueindkomst beskattes betydelig mildere end en tilsvarende arbejdsindkomst. Selv lavtlønnede betaler næsten lige så meget i skat af en ekstra lønindkomst, som de rige betaler af en ekstra renteindtægt,« lyder det fra Holger K. Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.