Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF roser integrationsforslag

Anbefalingerne fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg til integrationsindsatsen er både gode og rigtige, mener SF.

Indvandrere skal hurtigst muligt ud på arbejdsmarkedet, og derfor er det nogle fornuftige anbefalinger, som ekspertudvalget under ledelse af tidligere skatte- og sundhedsminister Carsten Koch tirsdag er kommet med. Det mener SFs integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der især er positiv over for forlaget om at afkorte integrationsprogrammerne.

I dag varer integrationsprogrammerne for nyankomne flygtninge og familiesammenførte udlændinge tre år. Men selvom det undervejs blot er lykkedes for omkring en tredjedel af flygtningene at få et arbejde eller en uddannelse, foreslår Carsten Koch-udvalget, at programmerne fremover højst bør vare to år. Og det er en rigtig god idé, mener Karina Lorentzen Dehnhardt:

»Jeg synes ikke, at der er nogen grund til, at man sidder og sukker efter et integrationsprogram af tre års varighed, hvis man faktisk kan få de mennesker ud med en målrettet indsats,« siger hun og henviser til, at mangle flygtninge kommer fra lande, hvor det offentlige ikke forsøger dem.

»Så de har en forventning om, at de skal kunne klare sig selv. Og jeg synes ikke, at vi skal pakke nydanskere ind i vat og sige, at de nok har for dårlige sprogkompetencer og formelle kompetencer til at komme ind på arbejdsmarkedet, men faktisk se på de potentialer og ressourcer, som de har med,« siger integrationsordføreren.

Hun peger på, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få indvandrere ud på arbejdsmarkedet. Og derfor skal gode eksempler, initiativer og erfaringer udveksles mellem kommunerne.

»I Slagelse Kommune er stort set halvdelen allerede i gang efter et år, og de erfaringer, tror jeg, man kan brede ud over hele landet,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

SF har forslået, at man skal benytte sig mere af såkaldte »branchepakker«, der hurtigt skal få folk i praktik i brancher med mange jobåbninger og sideløbende indebærer danskundervisning. Og når den endelige rapport kommer fra Carsten Koch-udvalget, håber SFs integrationsordfører, at den vil indeholde anbefalinger, som skal få folk ud i rigtige job - frem for nyttejob.

»Jeg tror, at der er masser af muligheder. Det handler bare om, at regeringen får løftet blikket fra bogen, hvor der kun står nyttejob.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.