Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Regeringen er kommet i trodsalderen efter forsømt forår

Pia Olsen Dyhr siger til Folkemødet, at hun savner perspektiv og retfærdighed i Venstre-regeringens politik.

Pia Olsen Dyhr (SF) på Folkemødet fredag hvor det regnede dagen lang. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
Pia Olsen Dyhr (SF) på Folkemødet fredag hvor det regnede dagen lang. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Et forsømt politisk forår og en regering i trodsalderen.

SF-formand Pia Olsen Dyhr har væbnet sig med verbale lussinger og langer søndag formiddag ud efter regeringen fra hovedscenen til Folkemødet.

Regeringen har trumfet besparelser igennem på udviklingsbistanden, miljøministeren holdt fast i regeringens sorte landbrugspolitik, og regeringen har brændt milliarder af kroner af på kampfly, lyder skudsmålet.

- Nu er jeg ikke børnepsykolog. Men det virker som om, regeringen allerede efter et år er kommet i trodsalderen, siger Pia Olsen Dyhr, som mener, at regeringen gennemfører sin politik trods flertal for det modsatte.

- Plejer de gamle venner i landbruget, sådan på autopilot. Vil til igen at bosse sig igennem ude i verden, siger hun.

Der er ikke blevet taget hånd om tre af de største udfordringer, selv om regeringen har siddet i knap et år.

Klimakrisen, flygtningekrisen og ulighedskrisen kalder på opmærksomhed, mener Pia Olsen Dyhr.

- Men i virkeligheden skal man ikke bedømme regeringen så hårdt på det, den har udrettet det første år. Nej i stedet på alt det, den ikke har udrettet. Her gemmer sig et meget mere trist facit, siger hun til et publikum, som bærer præg af, at aftenen forinden var lørdag:

- Det er ikke ligefrem det bedste tidspunkt søndag klokken ti.

I sin tale kommer hun også ind på, at der skal sættes ind mod skattely, og at mange direkte eller indirekte kender til det, fordi det foregår på arbejdspladsen, men varer deres mund.

Det skal være slut, og der skal skrues op for straffen, mener formanden for SF, hvis telt på Folkemødet er navngivet "Costa del Skattely".

Hun opfordrer desuden til, at borgere og politikere bliver bedre til at tænke nyt. Der skal mere retfærdighed og perspektiv ind i dansk politik.

- Et demokrati og folkestyre vi skal have udviklet ved at få mere perspektiv ind i dansk politik. Vi skal turde at evne at tænke videre end det daglige Christiansborg-trummerum. Hvad er det for et samfund, vi vil have. Har vi brug for at indrette os på nye måder, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.