Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF-profiler »kede af« kovending om købesex

SFs europaparlamentariker Emilie Turunen og SFU-formand Gry Möger Poulsen ærgrer sig over, at regeringen dropper at indføre et forbud mod købesex.

SFs europaparlamentariker Emilie Turunen (tv.) og SFU-formand Gry Möger Poulsen ærgrer sig over, at regeringen dropper at indføre et forbud mod købesex.
SFs europaparlamentariker Emilie Turunen (tv.) og SFU-formand Gry Möger Poulsen ærgrer sig over, at regeringen dropper at indføre et forbud mod købesex.

Det er en skam, at regeringen ikke længere mener, at et forbud mod købesex er den rigtige måde at bekæmpe problemer med prostitution. Sådan lyder det i et debatindlæg fra europaparlamentariker Emilie Turunen (SF) og SFU-formand Gry Möger Poulsen.

- Det er vi kede af. Ikke fordi vi er snerpede eller nypuritanere. Men fordi det handler om et grundlæggende og principielt spørgsmål: Skal man kunne købe sig til brugsretten over et andet menneskes krop? Nej. Det synes vi ikke, man skal, skriver de to SFere på politiken.dk.

- Ligesom der lovgives mod at arbejde med asbest, fordi det er skadeligt, skal der lovgives mod at købe sex, fordi konsekvenserne for den prostituerede er ødelæggende, lyder det.

Regeringen har med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen onsdag officielt valgt at droppe at indføre et forbud mod købesex.

et sker efter en 900 sider lang betænkning fra Straffelovrådet, hvis undersøgelse viser, »at et forbud mod købesex ikke kan forventes at føre til et fald i prostitutionen eller i udnyttelsen af prostituerede, men tværtimod må forventes at have negative konsekvenser for de prostituerede«.

Gry Möger Poulsen og Emilie Turunen peger på, at man i Sverige har kriminaliseret købere af sex, og loven har ifølge de to SFere »betydet færre sexkøbere, givet prostituerede mere magt over deres situation og gjort det lettere at gribe ind overfor menneskehandel«.

- En kriminalisering er et principielt valg og et redskab, der kan hjælpe de mange, der i dag er fanget i prostitution eller menneskehandel, skriver de.

Tidligere har udenrigsminister Villy Søvndal (SF) blandt flere andre ministre argumenteret for at indføre et forbud mod købesex.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.