Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF og Alternativet: Regeringen forringer public service

Regeringen vil forringe dansk produceret public service-indhold, mener SF og Alternativet.

København. Regeringens medieudspil bliver efter alt at dømme en besparelse på public service. Sådan udlægger SF og Alternativet de elementer, som TV2 og andre medier onsdag aften har erfaret fra udspillet.

Elementerne inkluderer, at statens bidrag til Radio24syv skal skrumpe med en tredjedel. Et andet inkluderer, at TV2's regioner skal spare to procent om året.

Det kommer oveni en tidligere enighed mellem Dansk Folkeparti og regeringen om, at DR skal spare 20 procent.

Lagt sammen mener Alternativets medieordfører, Rasmus Nordqvist, at regeringens udspil er en besparelse på dansk produceret public service.

»Det er desværre en fremtid med mindre dansk indhold. Med mindre public service. Det er den forkerte vej at gå. Vi har behov for at styrke public service. Både for det samfund vi lever i og vores demokrati,« siger han.

»Det man ser først og fremmest er en generel nedskæring af danske medier. Det er svært at se, hvis man smører det ud i et tyndere lag, hvordan det så når ud til brugerne.«

»En vigtig del af medier er ikke kun at producere, men også at distribuere.«

Også SF's medieordfører, Jacob Mark, er uforstående over for regeringens prioriteringer.

»Jeg lægger mærke til, at regeringen planlægger at skære ret markant på vores public service. Man vil sælge 40 procent af TV2. Man vil skære en tredjedel af Radio24syv. Og så vil man skære mere end 700 millioner kroner af DR,« siger han.

»Det vil gå ud over public service. Det vil gå ud over nyhederne og den kvalitet, som danskerne vil kunne få. Det er den forkerte vej i en tid med mere fake news og dårligere nyheder på sociale medier.«

Kulturminister Mette Bock fremlægger torsdag klokken 13 hele regeringens medieudspil. Det nuværende medieforlig udløber med 2018.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.