Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF-næstformand ærgrer sig over Mögers farvel

Næstformand i SF ønsker Thor Möger tillykke med hans nye job som studievært, men ærgrer sig over at sige farvel til en stærk folketingskandidat.

ARKIVFOTO 2012 af Thor Møger Pedersen.
ARKIVFOTO 2012 af Thor Møger Pedersen.

SF mister en tidligere toppolitiker til et TV-program, når tidligere skatteminister Thor Möger (SF) forlader politik for at blive studievært på DR2.

- Som næstformand ærgrer jeg mig over at skulle sige farvel til en stærk folketingskandidat i Århus, men jeg respekterer Thors beslutning om, at hans kandidatur til folketinget ikke er foreneligt med hans nye arbejde, siger næstformand i SF Mette Touborg (SF).

Thor Möger opgiver sit folketingskandidatur i Aarhus, men forbliver altså medlem af SF - dog ikke som aktivt medlem af partiet, understreger han.

- Det er en stor beslutning, som jeg også har tænkt grundigt over. Men det er også helt indlysende, at hvervet som folketingskandidat og rollen som debatvært ender med at spænde ben for hinanden, og derfor har jeg truffet et valg om at trække mig, siger den tidligere skatteminister, der blev fyret fra sit job i oktober, da den nye SF-formand, Annette Vilhelmsen (SF), satte sit nye ministerhold.

Thor Möger begynder som vært på programmet »Gadens Parlament« 1. februar. Her skal han styre debatterne, der ifølge DR vil blive sendt flere gange om ugen fra forskellige steder i landet.

- Jeg er da glad på Thors vegne og glæder mig over, at han fortsætter med at være aktiv i den offentlige debat. Nu i en ny rolle, siger Mette Touborg.

Hun kan glæde sig over, at Thor Möger holder døren åben til Folketinget.

- Jeg er jo et politisk menneske, og jeg mener, det er vigtigt at engagere sig i samfundet. Det her er ikke nogen mellemstation for mig, men på den anden side vil jeg heller ikke afvise at engagere mig igen i aktiv partipolitik, siger Thor Möger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.