Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF langer ud efter de Radikale i dagpengedebat

SF langer ud efter de Radikale for at være det afgørende element, der ikke vil bøje sig i spørgsmålet om en ændring af dagpengereglerne.

SF-formand Pia Olsen Dyhr.
SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Det er de Radikale, som står med ansvaret for, at der ikke kan findes en løsning for de 40.000 danskere, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Sådan lyder det fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), i Jyllands-Posten.

»Det, der blokerer for, at vi får fundet en løsning, er de Radikale. Jeg er ikke i tvivl om, at der er store dele af Socialdemokraterne, der gerne ser en løsning på det her problem,« siger Pia Olsen Dyhr.

Ifølge Jyllands-Posten er det en holdning, som mange socialdemokrater uden for citat gennem længere tid har bakket op om.

Pia Olsen Dyhr peger på, at SF tidligere som en del af regeringen - sammen med Socialdemokraterne og de Radikale - forsøgte at skabe ændringer på dagpengeområdet. Men her var der var »ét parti, der ikke ville være med til at se på det«, forklarer hun.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), vil ikke svare på, om de Radikale, blokerer for en ændring. Han henviser til regeringsgrundlaget i 2011, hvor det blev aftalt ikke at pille ved dagpengereglerne.

»Efter valget var der flertal for dagpengereformen, og derfor stod den ikke til at ændre. Det blev aftalt ved regeringsdannelsen, og Socialdemokraterne løber ikke fra aftaler,« siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.