Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF kræver hårdere straffe til skattesnydere

Skattesnydere skal ifølge SF straffes dobbelt så hårdt som nu. Nye regler skal gælde fra 2017, siger ordfører.

Straffen for at snyde i skat skal være langt hårdere end nu, og det skal være nemmere at sende den slags kriminelle bag tremmer.

Det mener SF, som dog først ønsker strengere straffe indført fra 1. januar 2017.

Ved at vente til årsskiftet får skattesvindlere et incitament til at melde sig under de nuværende straffebestemmelser og virke som et tidsbestemt frit lejde, men uden at man skal give straffrihed til skattesnydere, mener SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen,.

- Der er al mulig grund til at tro, at strengere straffe virker mod økonomisk kriminalitet. Skatteunddragelse sker jo med hjælp af højt betalte rådgivere, der uden tvivl også orienterer om risikoen for at blive opdaget og straffet, skriver hun i en e-mail til Ritzau.

Konkret foreslår SF, at straffen for den form for skattetænkning, der er kommet for dagen i forbindelse med den såkaldte Panama-sag, bliver fordoblet.

Ved at placere penge i et selskab i Panama, eller andre skattely, forsøger velhavere i visse tilfælde at slippe uden om at betale skat i deres hjemlande.

SF vil også tilføre Skat 20 ekstra medarbejdere, der skal granske de mange dokumenter fra Panama-lækket for at finde sager, der eventuelt er relevante for de danske myndigheder.

Desuden vil SF have "fuld skrue" på det internationale samarbejde mod skattely.

- Danmark skal arbejde for, at der ikke lægges fingre imellem. Der skal anvendes alle former for økonomiske sanktioner mod lande, der snylter på verdenssamfundet ved at ikke være med, hedder det i partiets udspil.

Det nye udspil fra partiet bygger videre på forslag, som SF præsenterede i 2014.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.