Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF klar til opgør med lærerne

SF-formand Annette Vilhelmsen står på mål for regeringens plan om, at landets skoleelever skal have en længere skoledag, og at lærerne skal undervise mere. Udspil til en ny folkeskolereform præsenteres tirsdag.

Når regeringen på tirsdag præsenterer sin omfattende reform af den danske folkeskole bliver det med fuld opbakning fra SF-formand Annette Vilhelmsen.
Regeringens folkeskolereform lægger op til, at eleverne skal undervises langt mere end tidligere og kræver et opgør med lærernes arbejdstid.

Annette Vilhelmsen er selv uddannet lærer fra Den Fri Læreruddannelse og har tidligere fortalt, at hun mener, der er for meget mistillid til lærerne, og at hun ikke er tilhænger af karakterer og kanonlister. Men den kommende reform får Vilhelmsens fulde støtte, da den skal sikre, at flere unge tager en ungdomsuddannelse, siger hun.

- Det er en god plan, og jeg bakker op om den. Jeg synes, det er rigtig godt at få taget et ordentligt initiativ til at få gjort de unge klar til ungdomsuddannelserne. Der er 20 procent, der ikke får en ungdomsuddannelse, fordi de ikke kan læse, skrive og regne i dag, siger Annette Vilhelmsen og tilføjer:

- Men hele fremlæggelsen kommer på tirsdag.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil regeringens folkeskoleudspil lægge op til, at elever i 7. til 9. klasse skal undervises 37 timer om ugen, børn i 4. til 6. klasse kan se frem til en 35 timers undervisningsuge, mens de mindste elever i 0. til 3. klasse skal gå i skole i mindst 30 timer.

Samtidig skal pædagoger i langt højere grad integreres i nogle af de praktiske fag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.