Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF klar til forsøg med babyluger

Inspireret af blandt andet Tyskland og Japan er SF klar til at forsøge sig med en dansk ordning, hvor spædbørn anonymt kan afleveres i en såkaldt »babyluge«.

Politiet vil fortsat gerne høre fra folk, der kender til en slidt lilla sportstaske af mærket Dunlop, hvori et spædbarn blev fundet torsdag.
Politiet vil fortsat gerne høre fra folk, der kender til en slidt lilla sportstaske af mærket Dunlop, hvori et spædbarn blev fundet torsdag.

En mor skal have mulighed for anonymt at aflevere sit nyfødte barn i en såkaldt »babyluge«, hvis hun af den ene eller anden grund ikke kan tage vare på barnet.

Meldingen kommer fra SF, efter der torsdag blev fundet et nyfødt barn i en sportstaske i København.

- Det var måske værd at prøve i en periode på to år for at se, om det er noget, som vi skal have permanent, siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun erkender, at der meget sjældent findes hittebørn i Danmark, og at de opvarmede babyluger, hvortil man kan åbne en lem og lægge barnet ind på et blødt underlag, vil kræve en del ressourcer.

- Man kan altid diskutere, hvad et menneskeliv er værd. Men man kan lave det på forsøgsbasis på skadestuer, hvor en censor registrerer, når der kommer et barn ind. Der skal ikke være personale 24 timer i døgnet 365 dage om året, siger Özlem Cekic.

Babylugerne er kendt fra blandt andet Holland, Rusland, Japan og Tyskland, hvor den første babyluge blev oprettet i Hamburg i 1999.

Herfra skal der indsamles erfaringer, mens forsøgsperioden med babyluger i Danmark kører, mener Özlem Cekic, der mener, at ordningen skaber en del etiske dilemmaer.

- Skal moderen for eksempel have fortrydelsesret, og skal hun have lov til at beholde sine andre børn, når hun har vist omsorgssvigt?, spørger Özlem Cekic.

Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti er ifølge DR Nyheder også klar til at prøve babylugerne af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.