Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF-kilder: Astrid Krag stiller op onsdag

Sundhedsministeren vil ifølge flere kilder i SF annoncere sit kandidatur til formandsposten onsdag.

- Jeg bruger min tid på at tale med mine partifæller og overveje beslutningen grundigt, skriver Astrid Krag på Facebook. Det forventes dog, at sundhedsministeren melder sit kandidatur i dag.
- Jeg bruger min tid på at tale med mine partifæller og overveje beslutningen grundigt, skriver Astrid Krag på Facebook. Det forventes dog, at sundhedsministeren melder sit kandidatur i dag.

Astrid Krag stiller sandsynligvis op som kandidat til formandsposten i SF onsdag. Det oplyser flere topkilder i SF til bt.dk.

Mange havde ventet, at det var sket for længst, da hun er ledelsens foretrukne kandidat. Og efter at Ida Auken og Mette Touborg har trukket sig, synes der ikke at være nogen tilbage, der kan vinde over sundhedsministeren.

Men Astrid Krag trak tirsdag igen veksler på tålmodigheden:

- Det er en stor beslutning, og for mig er det meget vigtigt, at en ny formand kan samle og styrke vores parti, skrev hun på Facebook.

Men onsdag slår hun altså til, tyder alt på. Og derefter vil venstrefløjen i partiet sandsynligvis stille med en eller to mindre kendte kandidater, så der kommer et kampvalg, oplyser andre SF-kilder.

Så vidt bt.dk erfarer, er grunden til, at Astrid Krag trækker beslutningen i langdrag, at hun virkelig ønsker at skabe opbakning til sit kandidatur. Ikke bare hos ledelsen men også i den såkaldte grønne fløj.

Venstrefløjen bliver det nok svært at begejstre. Derfor har hun de seneste dage ført masser af samtaler med SFere både i gruppen, i landsledelsen og i baglandet.

Men mandag begyndte det at virke besynderligt og komisk, at hun stadig ikke ville melde ud, når alle er sikre på, at udmeldingen kommer.

- Astrid Krag er på vej til at skabe en farce i SF, ved at hun bliver ved med at trække det i langdrag i stedet for at melde klart ud. Alle anser hende for at være kandidat, og inderkredsen omkring hende arbejder også på at gøre hende til ny formand. Derfor kan der godt komme et skær af utroværdighed over situationen, siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Men selv om Astrid Krag er SF-partiledelsens foretrukne kandidat som ny formand, ser hun ikke ud til at kunne sikre vælgerfremgang til det hårdt prøvede parti.

Tværtimod kan SF få endnu sværere ved at tiltrække nye vælgere med Krag som formand, end de har med Villy Søvndal, viser en måling fra Gallup/Berlingske.

Her svarer 41 procent af vælgerne, at det er mindre sandsynligt, at de vil stemme på SF med Astrid Krag i spidsen i stedet for Villy Søvndal. Kun syv procent kalder det mere sandsynligt.

Billedet er også tydeligt blandt de vælgere, som SF håber at tiltrække.

Blandt Enhedslistens vælgere svarer 23 procent, at Krag som formand vil gøre det mindre sandsynligt, at de støtter SF, mens ni procent kalder det mere sandsynligt.

Blandt S-vælgere vil 30 procent være mindre tilbøjelige til at støtte SF, mens ti procent vil være mere tilbøjelige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.