Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: »Ingen kan få ondt i røven over, at hjemløse rejser billigere i tog«

SF vil indføre en ordning, der giver hjemløse markant billigere togbilletter - og samtidig sløjfe den gæld af ubetalte togbøder, mange hjemløse har.

Det er håbløst at tro, at DSB nogensinde får inddrevet de mange hundrede tusinde kroner, som hjemløse skylder i ubetalte kontrolafgifter. Samtidig udgør den store gæld en stopklods for den enkelte, så der må laves en ny ordning, mener SFs socialordfører, Trine Mach (SF):

»Vi må appellere til DSB om at finde en lidt mere fleksibel model. DSB har ingen interesse i at sende regninger ud, der aldrig bliver betalt, vi bliver nødt til at finde en pragmatisk løsning,« siger hun og henviser til en forsøgsordning fra 2011, hvor hjemløse i tre måneder kunne rejse i zone et og to i København for 50 kroner.

DSB mener dog, at ordningen ikke virkede efter hensigten, fordi de hjemløse kørte videre i andre zoner, så der blev udskrevet lige så mange bøder, samtidig med at det skabte konflikter.

Samtidig mener togselskabet, at det kan være vanskeligt for den enkelte kontrollør at skulle vurdere, hvem der er hjemløs, og hvem der skal betale fuld pris.

»Jeg forstår godt problemstillingen for den enkelte kontrollør, men jeg tror godt, vi kan finde en god model, så det fungerer for både de hjemløse og kontrollørerne. Man har differentieret billetpriser for forskellige borgergrupper, og det her er vel bare en videreførelse af det,« siger Trine Mach.

Adspurgt om en sådan ordning ikke kan være svær at retfærdiggøre for DSBs andre betalende kunder, lyder svaret fra socialordføreren:

»Jeg har virkelig, virkelig svært ved at forestille mig, at folk kan få ondt i røven over, at hjemløse får lov til at rejse billigt med toget. Og så skal vi huske på, at vi heldigvis kun har få hjemløse i Danmark.«

Kristeligt Dagblad skriver onsdag, at flere hjemløse benytter S-togene som varmestuer uden at have penge til billetten, og at de derfor ender med ubetalte togbøder for op mod 100.000 kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.