Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF: Grænse-overskridende kriminalitet skal knækkes

Internationalt samarbejde er altafgørende i kampen mod kriminelle turister, fastslår SFs Karina Lorentzen Dehnhardt, efter antallet af sigtede kriminelle turister er steget med 49 procent på fem år.

Europol er et vigtigt redskab til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, mener SFs Karina Lorentzen Dehnhardt.
Europol er et vigtigt redskab til at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, mener SFs Karina Lorentzen Dehnhardt.

Det er ikke let at se på en turist, om han eller hun har tænkt sig at bryde loven i Danmark, når personen krydser grænsen.

Og det er ifølge SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) den største udfordring med kriminelle turister, fastslår hun, efter tal fra Rigspolitiet viser, at der fra 2008 til 2013 er sket en stigning på 49 procent i antallet af sigtede kriminelle turister i landet.

»Kriminaliteten bliver mere og mere grænseoverskridende, og den tendens skal knækkes. Derfor må vores redskaber også være grænseoverskridende,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Et vigtigt og nødvendigt redskab til at forhindre kriminelle turister i at rejse ind og ud af landet, er ifølge retsordføreren at samarbejde med andre lande på tværs af landegrænser:

»Danmark er et forholdsvis lille land, men vi tegner os faktisk med en femtedel og 65.000 opslag om året i Europols register EIS (et register som samler oplysninger om kriminelle og forbrydelser på tværs af landegrænser red.) Det er ret mange, og derfor er Europol blandt andet et meget vigtigt redskab, hvis vi skal bekæmpe det her problem.«

Netop fordi man ikke kender hver enkelt turists intention i at besøge landet, mener Karina Lorentzen Dehnhardt ikke, at det - som Dansk Folkepartis Peter Skaarup (DF) foreslår - vil hjælpe at indføre en øget grænsekontrol i kampen mod de kriminelle indrejsende.

»Det er svært at se, om de skal holde ferie eller kommer her for at begå kriminalitet - derfor vil det være svært at dæmme op for det her ved at placere toldere på en stiplet linje ved grænsen,« understreger hun og tilføjer:

»Men der kan bestemt være alt mulig grund til at opprioritere den indsats, der foregår omkring vores grænser, som handler om baglandskontrol og intelligent grænsekontrol.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.