Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SF glæder sig over udspil om ungdomskriminalitet

Det glæder SFs retsordfører at se, at regeringens nye strategi for ungdomskriminelle blandt andet fokuserer på, at de unge selv skal genoprette de skader, de forvolder.

Et af fokuspunkterne i den nye strategi for ungdomskriminelle, som regeringen præsenterer i den kommende uge, er, at de unge selv skal genoprette de skader, de forvolder med deres kriminalitet.

Og det er den helt rigtige tankegang, mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

»Vores retssystem er ikke særlig egnet til at lære de unge, at kriminalitet har en konsekvens. Når de får et tiltalefrafald eller en bøde i retten, tror de fejlagtigt, at der ikke skete noget ved at begå kriminalitet. Men ved at sætte dem til at gøre skaden god igen ved for eksempel at samle affald i den boligforening, hvor de har lavet hærværk, får de en oplevelse af at »betale« direkte tilbage til offeret,« siger hun i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen Dehnhardt har fremsat et beslutningsforslag om selv samme tankegang i Folketinget af flere gange - senest i 2014.

»Til forskel fra en lavere kriminel lavalder er dette noget, der virker på ungdomskriminaliteten, fordi den unge ikke kan gemme sig bag en dom, men skal deltage aktivt. Hvis processen omkring den unge tilrettelægges rigtigt og inddrager offeret, så lærer den unge, at kriminalitet gør ondt på andre, og det betyder, at man i langt lavere grad begår ny kriminalitet,« siger hun.

Selv om nye tal fra Justitsministeriet viser, at antallet af mistanker og sigtelser mod 10-17-årige er halveret fra 2006 til 2014, er vi ikke i mål endnu, understreger justitsminister Mette Frederiksen:

»Der er derfor brug for at skubbe på udviklingen og løfte indsatsen yderligere, så færre unge fremover starter en kriminel løbebane, og flere kommer ud af kriminalitet. Vi vil i den nærmeste fremtid komme med et samlet udspil for at nå dette mål,« udtaler Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.